Medarbetarnas beslutskraft

För två veckor sedan besökte jag högskolan i Skövde via det mentorprogram som jag deltar i för att lyssna på en föreläsning av Thomas Andersson som är biträdande professor i företagsekonomi. Ämnet som berördes var medarbetarskap.

Jag fastnade för just frågeställningen:

-Hur skapar vi beslutskraft hos våra medarbetare?

Allt för ofta möts man av alla de frågor som egentligen inte hade behövt ställas, de frågorna som medarbetarna själva kan svaren på men är för osäkra på för att våga agera i frågan och ta de konsekvenser som den kan medföra, hur vänder man den trenden?
I pausen diskuterades det deltagarna emellan och vi bollade följande;

*Problemet kommer antagligen ursprungligen från en osäker och otydlig företagskultur där man har ett för hårt styre och en lite väl hög hierarki.
*Hur ökar man beslutsförmågan i en inbiten företagskultur? krävs omorganisering och nyrekrytering?
*Hur lär vi medarbetarna att våga stå för sina beslut och dess konsekvenser?

Vad anser ni?

För mig personligen är det viktigt med den personliga utveckling man bör få på sin arbetsplats och den kommer inte genom att ge facit i alla frågeställningar

Eget ansvar = Personlig utevkling

Nästa inlägg går vi djupare in i just denna frågan

//Nathalie

 

Nathalie Lindgren

Jobbar som lokal platschef på en Pub i skövde. Puben tillhör en av sveriges största pubkedjor och drivs inte som franchise. Brinner för att utveckla min egen organisation samtidigt som staden i sig men viktigast av allt är mina medarbetare, Utvecklingen är A & O. Förkovrar mig gärna i goda drycker och god mat på min fritid!

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!