Det pratas, bloggas och twittras mycket om LinkedIn i början av det nya året, kanske som en följd av att människor gärna startar på nytt och ser sig om efter ett nytt jobb såhär i början av året? Hursomhaver har HR Sverige alltid vurmat lite extra för LinkedIn och våra gamla guider till nätverket gäller i allra högsta grad fortfarande även om man nu kan ha LinkedIn på svenska. Det cirkulerar i dag en rad olika siffror kring hur många som egentligen är med på LinkedIn och vi fick en ping på att någon använt sig av vår gamla statistik i ett blogginlägg och därför tycker vi det kunde vara på sin plats med en liten uppdatering av statistiken.

Onekligen har nätverket haft en fantastisk utveckling! När vi i maj 2010 för första gången tittade på medlemsantalet på LinkedIn låg siffran på 504 093 medlemmar*. Idag om vi tittar på samma siffra är vi i Sverige 892 881 medlemmar på LinkedIn. LinkedIn har alltså i Sverige växt med cirka 20 000 medlemmar per månad eller med cirka 650 medlemmar per dag (eller om man så vill 27 medlemmar per timme). En ganska imponerande utveckling. Om denna utveckling fortsätter bör LinkedIn nå en miljon medlemmar i Sverige kring maj i år.

 

 

* Medlemsantalet bygger på uppgifter hämtade från LinkedIns-annonssystem och är obekräftade av LinkedIn. LinkedIn bekräftade 15/6 att man har över 700 000 användare i Sverige vilket ger stöd åt att mätningen är någorlunda rätt.