Är du anställningsbar?

Vad betyder det att vara anställningsbar?

Hur viktigt är det för arbetsgivare att hålla sina medarbetare anställningsbara och för vem är det av betydelse?

Häromdagen lyssnade vi på en föreläsning som handlade om anställda i konsultföretag och deras engagemang till antingen kundföretaget eller sin arbetsgivare. De som var med i studien var främst tjänstemän som hade varit på uppdrag hos kund under en längre tid.

Studien visade att en stark faktor som påverkade de anställdas förhållande och engagemang till sin arbetsgivare var vilka möjligheter som fanns till att hålla sig anställningsbar.

Vad menas då med ordet anställningsbar?

När vi söker på nätet verkar ordet ”anställningsbar” vara politiskt laddat och det står inte så mycket om ordets positiva innebörd. Det finns en hel del krav förknippat till det.

Vi fastnar dock för en artikel från SvD som skriver att många arbetsgivare brister i att kompetensutveckla sina anställda. Det är i många fall upp till individen själv att ta ansvar för sin utveckling och att hålla sig á jour inom sin bransch. Det handlar om att prioritera sig själv helt enkelt.

Är anställningsbarhet synonymt med vilken kompetensutveckling arbetsgivaren erbjuder eller vilka ytterligare dimensioner finns förknippat?

Vad är er erfarenhet och vad förknippar ni ordet med?

Talento Branding

Talento Branding är en employer branding-byrå. Vi jobbar med arbetsgivarkommunikation och fokuserar både på intern och extern kommunikation. Vi skapar tillväxt hos företag och organisationer genom att se till att de attraherar och behåller viktig kompetens. Vi stärker våra kunders varumärke som arbetsgivare och skapar konkurrenskraft hos dem. Tillsammans har vi samlad kunskap om hur du kan stärka ditt arbetsgivarvarumärke och tar självklart ett övergripande ansvar för hela medarbetarkedjan. Vill du veta mer berättar vi gärna om hur vi jobbar. Läs mer om oss på www.talentobranding.se och följ oss gärna på twitter; @talentobranding

One Response to “Är du anställningsbar?”

  1. […] Detta pratar vi mer om i vårt senaste blogginlägg för HR Sverige. Läs det här. […]

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!