Vad hände med Årets HR-profil?

I lite över nio år har den här bloggen varit aktiv och sällan har jag fått så mycket respons på ett blogginlägg som det jag mottog efter mitt öppna brev till Manne Didehvar.

Här torde en uppföljning vara på sin plats! Manne svarade i sin kommentar med att bjuda in till dialog och jag bjöd sonika helt enkelt i mig själv och Ann-Marie Andric (erfaren HR-chef som jag haft nöjet att lära känna på senare tid och som varit vokal i frågan på LinkedIn) till Sveriges HR Förening i mitten av December.

Först och främst vill jag tacka Manne för att han tog sig tid och diskuterade igenom den här frågan. Det lätta hade förstås varit att ignorera det här helt och låta det passera förbi. Det gjorde du inte Manne så tack för det!

Dialogen var också konstruktiv och framåtlutad, vi vill samma sak – att stärka HR-professionen och föra fram HR som yrkeskår framåt. Det känns på ett sätt tryggt att det är intentionen för Sveriges HR Förening och att den är så uttalad eftersom det emellanåt har varit svårt att utröna om så verkligen varit fallet.

När det gäller själva sakfrågan så slutade det i min mening med att vi ”agree to disagree” där Manne lyfte fram att det här är ett sätt att stärka HR-yrket och där jag (och Ann-Marie) vidhöll att vi tycker att det är felväg att gå. Vi diskuterade också om det kanske skulle gå att döpa om priset och kalla det något annat? Årets HR-profil indikerar ju onekligen att det är någon verksam inom HR så att säga.

Så all-in-all – tacksam för dialogen och må den fortsätta även om vi inte alltid håller med varandra. Det är så vi för yrket framåt.

 

 

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

One Response to “Vad hände med Årets HR-profil?”

  1. Kristina Elliot skriver:

    Håller helt med! Självklart är det underbart med ledare och chefer med stort hjärta och passion för people och HR, men ett pris som årets ledare eller entreprenör hade passat bättre.
    Skönt att enas kring att man inte är enig. Agree to disagree.

    Hoppas ledningen för HR-föreningen fokuserar på att representera HR i framtiden. Diskussionen är inte ny…alltid lika aktuell. Lite som lärarjobbet – hur svårt kan det vara? Vem som helst kan väl ta sig an den uppgiften? Men det vore väl konstigt om en HR-chef inom skolan vann priset som årets lärare? Lite samma sak känns det här. Ge priset till en grym HR-person! Hur svårt kan det vara?

Lämna ett svar

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser