HR Poddar 2019

HR Podcasts 2019

Jag tror inte att jag är ensam om att uppskatta att ha en god podd i öronen när jag tillexempel springer, åker bil eller tar en promenad. Ett enkelt och behagligt sätt att få inspiration och ta till sig nya insikter. Mitt eget poddlyssnande har gått i perioder och jag har haft mina ”säkra kort” när det gäller poddar och har varit dålig på att plocka in nya poddar i min spellista. För ett tag sedan efterlyste jag därför vad ni andra lyssnar på. Och tipsen strömmade in! Eftersom jag känner ett visst ansvar för att tipsa om saker har jag varit mån om att lyssna på minst ett avsnitt av alla till mig rekommenderade poddar. Subjektivt har jag också valt tre favorit-poddar som det både tipsades om och som jag också själv har följt ett tag.

Alla poddar är inte HR-brandade men alla behandlar på ett eller annat sätt HR i min mening. Har du en favorit-podd som vi andra absolut inte får missa – lägg gärna till den i en kommentar nedan.

Bästa podd-tipsen

HR Poddar värda att lyssna in

(Ingen inbördesordning på listan!)

Vilken är din favoritpodd?

 

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

3 Responses to “HR Podcasts 2019”

  1. Per Brolin skriver:

    Om man gillar HR tycker jag också att man kan lyssna på vad duktiga HR-chefer har att säga i podden HR-chefen😊.

  2. Hej Johannes. Tack för en trevlig blogg. Jag vill gärna slå ett slag för min systers och min relativt nya podcast ”Roos&Shine”. Den är förvisso på engelska (vi har redan lyssnare från över 70 olika länder) och inte enbart riktad till HR, men tar upp frågor som ”career & courage”, ”work-life-blend”, ”negotiations”, ”building your network” mm, där jag tror att många inom HR kan finna tips och inspiration. Min syster jobbar med konfliktfrågor på FN i Colombia och jag jobbar med ledarskapsutveckling, så vi peppar med egna erfarenheter och lärdomar.
    Vänliga hälsningar, Victoria

  3. Jan Blomström skriver:

    Jag vill få tipsa om min egna podcast PROLEADPODDEN där jag som affärspsykolog möter drivna ledare och HR-experter som jag är extra nyfiken på. Vi har också ett antal specialavsnitt där vi var på plats under HR-dagarna 2018 och hade talarna och gala-vinnarna som säger i podden. // Jan B

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!