Vi tycker inte att det riktigt går att tävla i HR – yrket då det är för komplext och det är (med rätta) svårt att få grepp om alla delar och detaljer kring en yrkesverksam HR-persons hela spektra. Detta till trots vill vi göra ett försök, likt andra tidigare gjort, att få fram 25 personer inom HR som det är värt att hålla lite extra koll på. Kanske börja följa på sociala medier eller varför inte bjuda på lunch? Lyfta de goda exemplena helt enkelt.

De personer vi söker tror vi företrädesvis jobbar brett med HR eller specialiserat inom någon del av HR. Vi tror att personer som kommer hamna på den här listan har gjort eller kommer att göra ett exeptionellt bra jobb inom sin roll och vi tror att personen har en ambition att vilja förbättra HR-yrket i stort!

Precis som i valet av Sveriges bästa rekryterare vill vi göra klart att den färdiga listan kommer att innehålla en god dos subjektivitet.

Resultaten och listan redovisas om ett par veckor i en ny bloggpost. Nomineringar av personer från företaget där jag själv jobbar, dvs Spotify accepteras ej.

För att nominera någon till ”Sveriges bästa HR-person” så maila johannes@hrsverige.nu med namn, företag och motivering senast den 11:e Mars.