Nej till praktik!

Något som diskuteras flitigt på personalvetarprogrammet är om man ska ha praktik eller inte. Senast var ämnet uppe för diskussion i Personal & Ledarskap där en skribent aktivt förespråkade praktik på programmet. Initialt tyckte även undertecknad att detta med praktik inte vore så dumt men allt eftersom programmet har fortlöpt så har pendeln svängt. För mig handlar inte programmet om att praktiskt lära sig en HR-funktion praktiskt, det är jag fullt förvissad om att vi kommer få lära oss i arbetslivet.

Personalvetare står och bör stå på en teoretisk grund och inget annat.

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

2 Responses to “Nej till praktik!”

  1. Cecilia skriver:

    Håller helt med dig! Praktik bör vara en sista utväg, som jag ser det, inte en första. 

  2. Jag tillhör PVP på Södertörns högskola. Det är ett nytt program och finns än så länge bara 2 kullar. Frågan diskuteras, studenter emellan och studenter lärare emellan, då vi har stor möjlighet att fortfarande påverka. Vi får möjlighet till att, det sista vi gör innan examination, besöka en arbetsplats och utreda någonting aktuellt problem (á 15 hp). Det tycker jag räcker, spelar man sina kort rätt har man en fot in ändå. Håller helt med föregående och skribent! Det är teoretisk utbildning som ska ge verktyg att använda under resten av sin yrkesverksamma karriär!

Lämna ett svar

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser