Vid det här laget torde det vara vida känt att fredag betyder Veckans HR. Vi levererar som alltid läsvärda inlägg som du kan gotta dig med i helgen! Så låt oss skippa småpratet och gå in på det väsentliga – länkarna!

Sydsvenskan skriver intressant om mentorskap.

Chef & Ledarskap har en längre artikel om en skola utanför Borås och hur den är organiserad.

HR Sverige-medlemmen Joakim Bruun har en bra och läsvärd blogg. http://jockejustnu.blogspot.com/ är adressen till den.

Google är mångas drömarbetsplats och SvD har ett stort reportage om Google. Även Magnus Dalsvall skriver om Google och undrar om andra företag kan lära av Google.

Chef.se slår fast (vilket vi på HR Sverige gjorde på ett tidigt stadie) att Facebook inte är en tidstjuv.

HR & Lean är ett omdiskuterat ämne. Elisabeth Stjernstoft skriver i sin blogg om ”10 steg till lean administration”. Är Lean eftersträvansvärt eller är det förkastligt? Delta i debatten!

Apple har en fantastisk funktion i iTunes som de kallar iTunes U. Här kan du ladda ner videoföreläsningar och/eller ljudföreläsningar om allt mellan himmel och jord. Gisela Jönsson tipsar om ”Business/Leadership” från MIT och jag slänger in min personliga favorit ”Social Psychology” från UC Berkeley med Robb Willer som vinner pris för bästa lärare (utsedd av studenterna på Berkeley) under en av lektionerna! iTunes U är ett fantastiskt sätt att ta del av föreläsningar från några av världens bästa universitet och allt du behöver är en dator med uppkoppling och iTunes.

Till sist, Klas Hallberg har ett eget Ning-nätverk. Där borde du vara med! (Utan att för den delen glömma HR Sverige). Klas har tidigare figurerat i Veckans HR där jag länkat till hans YouTube-klipp. Eftersom Klas i mitt tycke är en stjärna kommer här ett till.

Trevlig helg!