Jag har ända sedan starten av Veckans HR klurat på om inte det ska ligga som en fast bloggpost på söndagar istället, det är ju mer naturligt att summera en veckan när veckan faktiskt är slut. Så från och med den här veckan kommer Veckans HR på söndagar men innehållet kommer vara detsamma.

Hur växer Veckans HR fram? Jag följer ett hundratal HR-bloggar och har ett antal nyckelord som jag bevakar via Google Reader. Till det tillkommer en del länkar via tips på Twitter, Facebook och LinkedIn. Totalt går jag igenom upp emot 1000 poster per vecka för att få fram de länkar som jag tycker är mest intressanta eller vad jag tror att ni som läser tycker är intressant. Kom gärna med tankar och idéer kring Veckans HR om ni har några sådana.

Svenskt Näringsliv skriver om hur Holmen Paper fick rätt mot DO.

Evan Carmichael har listat ”The top 50 Human Resources blogs to watch in 2010” Bara att lägga till i sin bloggläsare!

Dö på ett flygplan? Lättare än du tro. I alla fall om du tror på Lance Haun.

What are you known for at work? undrar HR Ringleader.

Från Indien kommer ”The Social Business Employee Manifesto”. Något att printa ut och ge till de anställda kanske?

HR Capitalist skriver om trakasserier.

FoT önskar livet ur alla videopresentationer av företag som görs.

Siten jobvite.com lanserades i veckan funktionen ”Jobvite Share”. En spännade historia som bland annat gör det möjligt att följa upp hur många som klickar på dina annonser som du postar på olika sociala medier. Steve Boese har en längre redogörelse på sin site.

Gary Hamel postar alltid bra inlägg. Han började ny serie på sin blogg i veckan ”Leadership from the inside out”. Mycket läsvärd!