Tar ett avbrott i tentapluggandet inför min arbetsrättstenta på tisdag och sätter ihop Veckans HR.

Med glädje känner jag att det verkligen börjar röra på sig vad gäller bloggandet inom HR-världen. Det började med Rickard Eriksson postade en bloggpost här, som senare följdes upp på Cecilia Stenbergs blogg. Det startade i sin tur en ganska intensiv diskussion initierades på Twitter som till slut ledde fram till att Gisela Jönsson skrev sin bloggpost.
För mig är det ett bevis på att vi genom interaktion kan föra vårt yrke framåt och beröra väldigt relevanta frågeställningar. Mer sånt!

800 jobbcoacher försvinner, lär påverka ganska många personalvetare? Min uppfattning är att vi är väldigt representerade inom det området i alla fall, på gott och ont. Låt oss hoppas att det är de oseriösa aktörerna som ryker.

CapGemini söker HR-aspiranter. Kul med företag som vill ha in oss i tranieeliknande former. Vet du fler företag som har traineeprogram för personalvetare? Tipsa gärna.

5 frågor till Helena Söderberg, personaldirektör på JM. Varför inte en enda fråga om sociala medier? Det är ju ändå ”i ropet” nu så att säga.

Brit Stakston tipsar i Metro Jobb om hur du använder din LinkedIn-profil. Synd att det inte är en längre artikel, hade varit kul att höra lite mer utförligt om Brits tankar kring LinkedIn.

Påtal om jobb via sociala medier så skriver Mashable i en lång och utförlig post om hur du kan använda Facebook för att skaffa jobb. Mycket bra skrivet. Det handlar inte om att skriva i sin status att du vill ha jobb eller att du söker jobb utan på konkreta sätt visa hur du tillför värde till arbetsgivaren.

Mer om jobb via sociala medier, en hemlös fick jobb via sin blogg. Bra för alla inblandade parter!

@vampyrse eller Markus som han också heter skriver om ”Web Recruitment #fail x3”. Jag kan bara hålla med honom och här måste vi som ofta sitter på andra sidan av intervjustolen givetvis se till att rekryteringen genomförs baserat på kompetens och inget annat. Det bör förövrigt vara så i alla former av rekryteringar, inte bara när det gäller webb-folk.

UpstartHR lassar upp citat från Kris Dunn som ”Hey, nobody died” (in defense of asking forgiveness, not permission, for testing social tools).” Read em.

Jokkmokk har ny personalchef, Ted Sandin grattis grattis!

Hur skulle du hantera en sådan här situation som personalchef? Ta fram vattenslangen? Finns det inte risk att ett sådant förbud blir lite gå mot röd gubbe-förbud om man inte inför någon form av sanktion?

HR är för defensivt. Det här är anledningen till att jag hoppar lite av glädje varje gång jag ser att FoT skrivit ett nytt inlägg. Alltid bra, alltid relevant och alltid lite utmanande. Vi behöver mer av den varan på den här sidan Atlanten.

Ha en trevlig vecka 44!