Då var det fredag och Veckans HR dags igen. Stiltjen har härskat över bloggen en hel vecka, en vecka där de flesta haft tenta eller legat hemma sjuka. Men vi tar nya tag! Inom kort kommer vi påbörja en liten satsning på att få fokus på personalvetarutbildningen och vad den de facto innebär. Lite intervjuer och info kring utbildningen är alltså att vänta men nog om det och över till veckans länktips!

Fistful of Talent är en osinlig källa till inspiration och bra läsning, Throw Away The Employee Engagement Strategic Plan tycker dem att vi ska göra den här veckan.

Avtalsrörelsen har kommit igång, eller rättare sagt fått mer medial bevakning i och med de strejkvarsel som Handels har lagt. DN har en bra översikt på högersidan om du klickar dig in här.

Gary Hamel har ett långt och intressant inlägg om Gore och hur de jobbar med ledarskap, det är den första delen av två (antar jag?) .

Ronnestam har vi tipsat om förr, den här veckan så pratar han om hur du skapar en blogg som rockar världen. Som alltid läsvärt!

Lance Haun berättar för dig att du ska ge dig ut i den sociala media världen och…misslyckas. Läs inläget här.

Ystad Allehanda har gjort en intervju med Simrishamns nya personalchef och det är alltid kul när personalvetare lyfts fram i gammelmedia, artikeln hittar du här.

Veckans Seth Godin önskar jag han hade postat i mitten av januari.

Den här videon är lång, men den är värd att se. Sätt av en timme i helgen och gör det!