Bli skribent? – Pushar mitt eget inlägg först. Men är du intresserad – då vill jag ha mail!

HR Should Only Give 10% to Changing Culture
Intressant tanke, tror ni på den? Jag tror det ligger något i den. Det är lite som Godins 1000 followers-tanke men på en annan nivå.

Ask The Headhunter® | Nick Corcodilos – LinkedIn’s New Button: Instantly dumber job hunting & hiring
LinkedIn har lanserat en ”Apply with LinkedIn”-button och Nick Crocodilos gillar den inte och jag är beredd att hålla med honom i sin kritik.

Vd-rök kan ge vite på 180 000 kronor – Omkretsen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
Viktigt att tänka på arbetsmiljön. Och röka ska man inte göra inomhus.

Även näringslivet kräver registerkoll – hd.se
Utdrag ur belastningsregistret blir allt vanligare och är onekligen en lite hetpotatis kan jag tycka. Snatteri för fyra år sedan tillexempel? Vad tycker ni? Rätt eller fel att göra utdrag?

SJ letar syndbockar anser SEKO
Att SJ slängde av en 11-årig flicka i Kumla i veckan tror jag ingen har missat. SEKO är inte helt nöjda med hur SJ har agerat gällande tågmästaren.

Här finns jobben – DN.SE
Tänk att jag aldrig kommer förstå varför arbetslösheten är högre bland invandrade akademiker än bland svenska, särskilt när vi tydligen har brist på just akademiker. Kanske kan vi börja om enas om att det här med rekrytering inte är enkelt och därför börja använda de vetenskapliga metoder som finns istället för att lita på magkänsla och annat jox?

Skapar rekryteringsfirmorna enfald ute?
Jag har svårt och tro att man generellt kan hälsa hem efter 35. Självklart tror jag och är medveten om att det finns ett problem kring åldersdiskriminering men att skylla det på headhunter och rekryteringsfirmor tror jag är fel. För de levererar vad företagen vill ha.

Vad kostar fel beslut?
Jag vet inte hur mycket smygreklam jag kan göra för kompetensbaserad utan att tappa anseende men när de skriver bra och relevanta blogginlägg är det svårt att låta bli att länka till dem. Det finns fortfarande ett behov av att upplysa världen om hur rekryteringar bör gå till.

”Proud Boss” – rosa app om diskriminering
Appar är kul och den här är dessutom en nyttig sådan.

Rektor sparkad för Facebook-bilder: ”Agerat olämpligt” – Nyheterna.se – Sveriges nyhetskanal på nätet – nyheterna.se
Jag sa det tidigare i år, i år är året vid får en AD-dom rörande Facebook. Ser onekligen ut som om jag kommer få rätt i den frågan.

Diskriminering
Bra om diskriminering av Karin!