Versionshanterad HR

Management 3.0… HR 2.0…

Är detta orwellska (”… språkbruk som beskriver verkligheten i förskönande syfte för att kamouflera ordets egentliga innebörd” *)? Och vad betyder det i sådant fall? Eller är det faktiskt ett sätt att signalera att vi inte riktigt vet var HR befinner sig idag och vart vi är på väg?

Om det finns en versionshantering (vilket är vad siffrorna står för) så funderar jag på vad version 1.0 innehöll. För att inte tala om ögonblicket då HR föddes – den första versionen!

Går vi från klarhet till klarhet inom HR? Och i sådan tydlig omfattning att en versionshantering är tillämplig? Kan vi överhuvudtaget tillämpa versionshantering på beteendevetenskapliga discipliner? Och – vad tillför det?

Vad säger du?

 

*Wikipedia

Åsa Lovén

Konsult. Inom HR. Gillar också att skriva och tala.

One Response to “Versionshanterad HR”

  1. calleblomberg skriver:

    Alla beteckningar med 2.0 eller 3.0 gör mig väldigt skeptisk. Jag var senast på ett frukostseminarium med titeln ”HR 3.0”, där man diskuterade övergången från PA till HR. Kändes inte så 3.0…(vad är 2.0 isåfall?)

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!