Ett av de vanligaste sätten att hamna både på HR Sverige och på HR Sverige Bloggen är att man googlar vad en personalvetare egentligen gör. Vi vill såklart hjälpa till att upplysa om vad det är man kan göra efter att ha läst till personalvetare och frågade därför medlemmarna på vår LinkedIn-grupp HR Sweden om hjälp att förklara vad det är dom gör om dagarna. Fram till 24 december får du varje dag träffa en person inom HR-området. Du hittar fler exempel på vad folk inom personalområdet gör här.

 

Vem är du?


Jag heter Mattias Johansson och kommer ursprungligen från Småland. Efter mina högskolestudier valde jag att flytta till Göteborg där jag bott och verkat i ca åtta år.

Vad gör ditt företag?

Academic Work är Sveriges tredje största rekryterings och bemanningsföretag inom tjänstemannasektorn. Vi har valt att specialisera oss mot ”young proffessionals” och att hjälpa unga akademiker och studenter vidare i karriären. Vi jobbar med konsultuppdrag på deltid och heltid samt rekryteringar inom de flesta branscher och yrkeskategorier.

Vad är din roll i företaget?

Jag arbetar som rekryteringskonsult och ansvarar för att genomföra hela rekryteringsprocessen åt våra kunder. Jag genomför även kapacitets- och personbedömningstester på våra kandidater.

 

Hur har du hamnat där du är idag?

Jag startade mina bana inom resebranschen under ett antal år där jag arbetade med allt ifrån administration, försäljning och slutligen inom rekrytering av säsongspersonal. Därefter gick jag vidare till rollen som rekryteringskonsult vilket jag har gjort under senaste fyra åren varav två på Academic Work.