Vilket bemanningsföretag ska jag välja?

Sedan vi drog igång HR Sverige start i slutet av 2009 så är rubrikens fråga en av de som jag mottagit allra oftast från olika håll. Även om jag har haft möjligheten att sitta ned och prata med ett större antal bemanningsföretag de senaste åren i olika sammanhang och roller så har jag ändå varit sparsam gällande råd när frågan kommit upp; jag begränsas ju av mina egna upplevelser i ett på det stora taget mindre antal situationer.

Av den anledningen tycker vi på HR Sverige att det vore intressant att ta reda på vilken upplevelse ett större antal personer har av olika bemanningsföretag och vi har därför beslutat oss för att göra en undersökning. Vi har bestämt oss för att undersöka två saker; dels vilken allmän upplevelse personer har om företagens varumärke och dels vilken erfarenhet personer har av det olika bemanningsföretagens rekryteringsprocesser. Genom viral spridning hoppas och tror vi att vi kan få in data som ger en viss fingervisning gällande hur ett större antal personer tycker gällande de olika bolagen – något som jag håller betydligt mer relevant än mina egna begränsade erfarenheter gällande ämnet.

Vi har valt att begränsa undersökningen till de 15 bemanningsföretag som hade störst omsättning enligt data från Bemanningsföretagen samt egna efterforskningar på allabolag.se.

Undersökningen / röstningen pågår fram till söndagskvällen den 8:e februari (knappt tre veckor) och resultatet redovisas den 11:e februari i ett inlägg här på bloggen. Röstning kan göras en gång och sedan finns möjligheten att ändra sitt val fram till slutdatumet – ditt sista val gäller.

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.

Foto: CC-BY flickr/Flazingo Photos

Head of Talent Acquisition @ Spotify. Leder ca 100 talangfulla medarbetare i ett expansivt och disruptivt bolag. Tidigare DICE & Ghost. Grundade www.hrsverige.nu och medgrundade denna blogg 2009.

One Response to “Vilket bemanningsföretag ska jag välja?”

 1. Erik Sturesson skriver:

  Bra initiativ!
  Jag ser fram emot att läsa resultatet!
  En dag hoppas jag att vår (Student Nodes) nya metod för att attrahera och rekrytera talanger kommer att vara med bland de större företagen ovan.

  Vi hörs
  Mvh Erik

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!