Sen med Veckans HR så vi kickar igång direkt!

Vi rör oss med stormsteg mot juletid och det är säkerligen många som antingen redan beställt julklappar till sina anställda eller i alla fall snart panikbeställer det där saltkaret i år igen. Som 80-talist gillar jag den här bloggposten från FoT. Så skulle alla företag göra, skicka ner beslutet på närmsta chef och faktiskt ge en klapp som betyder något.

Psykologifabriken skriver bra om Facebook.

Social Media Club Göteborg gick av stapeln i fredags och jag hade förmånen att få vara moderator på temat ”Rekrytering 2.0”. Du hittar våra diskussioner på SMCs Facebook-sida eller på Maria Gustafssons YouTube-sida.

Ska du köpa tjänster av konsulter inom sociala medier? Kolla den här guiden först.

Personalchefen i Karlskrona kommun bemöter kritik i Sydöstran.

FoT igen, den här gången om att inte se skogen för alla träd. Återigen en artikel med ursprung i den amerikanska arbetsmarknadsundersökningen och den stämmer såklart inte helt överrens med den svenska arbetsmarknaden men nog kan vi se vissa tendenser?

Varför jobbar du? Är det för någon av Seth Godins anledningar?

Gör det själv – eller inte.

Vill du skapa ett långvarigt förhållande med dina kunder på Facebook? Då ska du läsa Helens mastodont-inlägg om just detta. Och att Facebook-kampanjer kan få viral spridning och många som använder dem är SLUs ”Jobbmaskin” ett bra exempel på. Hur skulle du kunna använda Facebook för att locka till dig folk? Helst utan att bryta mot lagen.

Socialwebb.se skriver bra om vad Twitter är. Om nu någon skulle ha missat det.

Alarmerande om 70-talister som är nära hälsokollaps enligt en konsult i stresshantering. Det här är veckans viktigaste inlägg för dig som jobbar med HR. Läs!

Mer kopplat till inlägget ovan – motivationshetsen slår tillbaka säger chef.se och lägger dessutom upp veckans mest omdiskuterade klipp. Vad tycker du om att göra raketen på morgonen?

Det här är inte direkt HR-relaterat men ändå en rätt häftig sak. Tänk vad vi kan göra om vi bara bestämmer oss för en sak. Dessutom – ni kommer väl till Konserthuset?