Vad gör egentligen en HR-konsult? Vi frågade Enar Öste som är just HR-konsult om vad han gör om dagarna.
Behöver du hjälp av en HR-konsult? Kontakta oss – vi hjälper dig rätt.

Vem är du?

Jag heter Enar Öste är Personalvetare och jag arbetar på ett konsultbolag inom HR i Stockholm, Consultatum.

 Vad gör den organisation du arbetar på?

Consultatum erbjuder tjänster och konsultstöd inom utveckling av HR-arbetet i organisationer samt för chefer och ledningsgrupper.
Kunderna finns i hela Norden och innefattar såväl offentliga som privata företag.
Mer beskrivning av företaget där jag arbetar finns på Consultatum.se

Vad är din roll i organisationen?

Jag är konsult och arbetar med utveckling av HR. (HR-strategier, HR-funktioner, HR-medarbetare, HR-processer, HRs leveransmodell etc.) och utbildningar inom HR.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Det roliga med att vara konsult är att en typisk arbetsdag ser olika ut varje dag beroende på de projekt och uppdrag som man är i för tillfället. Dock så finns det flera olika moment som återkommit i mitt arbete de senaste halvåret.

  • Ständigt lärande och nya situationer (personer, organisationer, företag, processer, teorier, modeller etc.)
  • Många olika former av möten (kundmöten, projektmöten, arbetsmöten, planeringsmöten etc.)
  • Planering och genomförande av projekt, utbildningar och workshops
  • Analys av organisationer, dokument, intervjuer
  • Skrivarbete (HRportalen.se, Bonniers ledarskapshandböcker, rapporter, projektplaner, dokumentationer, policys och riktlinjer etc.)
  • Sälj och offertarbete
  • Process- och verksamhetsutveckling
  • Intern affärsutveckling

 

Och mycket mer..

 

Hur har du hamnat där du är idag?

För några år sedan så arbetade jag inom Umeå kommuns HR-funktion och hade då möjlighet att vid ett tillfälle lyssna till och diskutera med Liam Ulvhag (idag min Chef) från Consultatum. Jag blev då väldigt inspirerad och kände att om jag någon gång skulle flytta till Stockholm ska jag på något sätt få arbeta med honom på Consultatum.

När jag sedan för något år sedan flyttade ner till Stockholm så skred jag till verket och skrev ett kaxigt mejl till Liam och Consultatum där jag frågade om de var intresserad av det jag hade att erbjuda och efter några intervjuer och test så var jobbet mitt.

 

Har inte ångrat mig en sekund att jag blev personalvetare och sökte det jobb jag har idag!