Vill du veta vad en HR-generalist tjänar? Vi vet. Hör av dig för mer information!

Vi fortsätter att sätta Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar.

Idag träffar vi Charlotte Eklund!

charlotte

BERÄTTA LITE MER OM DIG! 

Jag heter Charlotte och bor i Skälby utanför Stockholm. Jag tycker om att träna, springer ofta en runda efter jobbet. På vintern åker jag skidor, på sommaren vill jag bada i havet. Äter mestadels vegetarisk mat med inslag av fisk.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING

PA-programmet Linnéuniversitetet.

VAD GÖR DET FÖRETAG DU ARBETAR PÅ?

Vardagsfrid är specialister på hemstädning i Stockholmsområdet. Genom kollektivavtal och roliga aktiviteter vill vi skapa en trygg arbetsmiljö på Vardagsfrid. Kunderna kan ägna sig åt annat, till exempel träning eller familj medan vi skapar ett rent hem. Vi har på två år blivit 45 medarbetare och planerar att fortsätta växa i en stadig takt.

VAD ÄR DIN ROLL?

Min roll som HR-generalist innebär att jag arbetar med flera olika saker inom HR. Jag rekryterar, utbildar nyanställda, stöttar chefer i det dagliga arbetet. Mitt arbete innebär också samarbete med fackförbund och arbetsgivarorganisation men även att utveckla HR-frågor på företaget. Eftersom företaget är så ungt har jag byggt mycket från grunden. Till exempel tagit fram medarbetarsamtal samt rutiner till detta och flera policys.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

Eftersom vi växer i stadig takt är rekrytering en stor del av mitt arbete. Det innebär 3-6 intervjuer under förmiddagen. Efter det brukar det finnas några frågor från medarbetare eller chefer antingen via mail, telefon eller personliga möten. Någon gång under dagen brukar jag ha en kort avstämning med min chef. Under eftermiddagen ser jag över bemanningen. 1. Använder vi de resurser vi har på bästa sätt? 2. I vilket team behöver vi rekrytera nu? 3. Efter det stämmer jag av med cheferna för att säkerställa att vi har samma bild av rekryteringsbehovet.
Efter det ringer jag referenser, informera arbetssökande om de har gått vidare samt svara på deras frågor.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Efter studierna i Växjö på Linnéuniversitetet flyttade jag till Stockholm där jag började jobba på Arbetsförmedlingen. I mitt arbete hade jag mycket kontakt med arbetsgivare. Min nuvarande chef tog kontakt med mig då han hade rekryteringsbehov av hemstädare. När han sedan sökte en person till personalavdelningen visste jag att jag ville ha det jobbet.

Tack Charlotte!