Vi fortsätter att sätta  Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Mine Alghazi!

mineBERÄTTA LITE MER OM DIG! 

Mine heter jag, 26 år gammal och bor i Vasastan. Mina främsta intressen ligger i min personliga utveckling både i karriären och även privat. Fritidsintressen är annars min stora arabiska familj, mina knasiga vänner och träning såsom bodypump och squash. 

Vad har du för utbildning?

Fil. Kand samhälls- och kulturanalys samt Arbetsmarknadskunskap med management I & II

VAD GÖR DET FÖRETAG DU ARBETAR PÅ?

ArkivIT är ett växande IT-konsultbolag med expertområde inom digital arkiv- och informationshantering. 

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag arbetar med att förena marknad med HR genom kommunikationsarbete både internt och externt. Jag förbereder inför expansion med att skapa kontakt med potentiella konsulter, rekrytera nya konsulter inom tre olika områden och bygga grund för värderingsarbete. Jag sköter även hela rekryteringen och onboardingen på företaget.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

En typisk dag kan innebära kandidatmöte med min chef gällande potentiella kandidater som listats och hur vi ska approacha dessa. Vi diskuterar även potentiella uppdrag för potentiella kandidater. Jag bygger hemsidan och företagskulturen utifrån kandidatens ”point-a-view” och mycket handlar därför också om att researcha fram nya idéer. I rekryteringen skriver jag annonser, hanterar CVn, intervjuar i två olika steg och ger stöd till chef i processen.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Vilja, drivkraft och tid. Jag arbetade extra hårt redan från början och såg till att nätverka med seniora personer i branschen för att lära mig mer. Jag tog spontan kontakt med företag som jag fann inspirerande och idag arbetar jag för ett av de. ArkivIT skulle expandera och VDn hade ett stort intresse i att skapa en arbetsplats för toppkandidater. Och det var där jag kom in i bilden. Jag läser mycket artiklar om HR och många idéer som jag verkställt i min karriär är tack vare dessa artiklar. 

Tack Mine!