De senaste dagarna har frågor kring vilka plattformar man
ska använda för sitt jobbsökande formligen haglat in. Jag vet inte
om det beror på att man är påväg att byta jobb eller om det är
BranchOuts genombrott i Sverige som satt fart på tankarna.
Hursomhaver tänkte jag lista tre ställen där du bör/kan finnas.

1. LinkedIn
Är fortfarande störst och mest överskådligt. Du kan använda det som din basplattform, uppdaterar du din LinkedIn kan du lätt hämta ett dagsfärskt CV i pdf-format därifrån. Du får lätt överblick över var dina kontakter arbetar och blir sökbar för företag som rekryterar.

2. Open CV-profile
Mycket bra initiativ från Nina Jansdotter. En CV-databank som är öppen hör definitivt framtiden till. För dig som ”vågar” gå publikt med ditt jobbsökande.

3. BranchOut
Ingen vet vad det gör men ”alla” är där. Funnits sedan juli 2010 men slog av någon anledning igenom i Sverige för en vecka sedan. Enligt mig har de lång väg kvar att gå. Skapar ingen överblick över dina kontaker, har ingen sökbarhet som gör att du lätt går att hitta för en eventuell rekryterare och den skickar ohyggligt mycket meddelanden.

Det kommenteras mycket kring BO och hyllas innan vi riktigt sett vad det kan göra. Ja, det har stor potential men sett som ett rekryterings/headhuntingverktyg är det på tok för trubbigt såsom det ser ut idag. Det kan ju dock komma att ändras.

Fler förslag på användbara webbsidor för jobbasökare?