3 toppsidor för jobbsökande

De senaste dagarna har frågor kring vilka plattformar man
ska använda för sitt jobbsökande formligen haglat in. Jag vet inte
om det beror på att man är påväg att byta jobb eller om det är
BranchOuts genombrott i Sverige som satt fart på tankarna.
Hursomhaver tänkte jag lista tre ställen där du bör/kan finnas.

1. LinkedIn
Är fortfarande störst och mest överskådligt. Du kan använda det som din basplattform, uppdaterar du din LinkedIn kan du lätt hämta ett dagsfärskt CV i pdf-format därifrån. Du får lätt överblick över var dina kontakter arbetar och blir sökbar för företag som rekryterar.

2. Open CV-profile
Mycket bra initiativ från Nina Jansdotter. En CV-databank som är öppen hör definitivt framtiden till. För dig som ”vågar” gå publikt med ditt jobbsökande.

3. BranchOut
Ingen vet vad det gör men ”alla” är där. Funnits sedan juli 2010 men slog av någon anledning igenom i Sverige för en vecka sedan. Enligt mig har de lång väg kvar att gå. Skapar ingen överblick över dina kontaker, har ingen sökbarhet som gör att du lätt går att hitta för en eventuell rekryterare och den skickar ohyggligt mycket meddelanden.

Det kommenteras mycket kring BO och hyllas innan vi riktigt sett vad det kan göra. Ja, det har stor potential men sett som ett rekryterings/headhuntingverktyg är det på tok för trubbigt såsom det ser ut idag. Det kan ju dock komma att ändras.

Fler förslag på användbara webbsidor för jobbasökare?

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

5 Responses to “3 toppsidor för jobbsökande”

  1. Henrik Ladström Henrik Ladström skriver:

    Jag tror det kan vara bra att skilja på sidor för att söka jobb, och sidor där man lägger upp sitt CV. Ovan nämnda sidor känns huvudsakligen som sidor där man lägger upp sitt CV, även om de på olika sätt närmar sig sociala medier och låter människor koppla ihop sig med varandra.

    Ett bra komplement till dessa sidor kan vara Twitter och Facebook (BranchOut är ju dock integrerat i Facebook), för att just söka jobb. Därifrån kan man sedan hänvisa till den sida man valt att ha sitt CV på. För har du ingen att visa ditt CV för, så spelar det ju ingen roll vad det står på det …

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Henrik Ladström. Henrik Ladström said: RT @jsundlo: 3 toppsidor för jobbsökande http://bit.ly/hg6Epi #hrsv […]

  3. Lindah skriver:

    Om någon vill Jobba i Barcelona så fullkomligt skriker telemarketingföretagen efter jobb. Jag hjälper gärna er som vill hit och vill jobba med både jobb och bostad. Betald utbildning, fast anställning och heltid. Maila mig på libecatering@gmail.com . Mvh Linda

Lämna ett svar

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser