En vecka och i princip bara länkar kring det uppmärksammade fallet där tre anställda fick sluta på Volvo efter att ha skrivit nedlåtande om sin arbetsgivare på Facebook. Är i tentaperiod och därför lite magert med länkar. Bra aktivitet på

HR Sverige

   i veckan,

kika in där för att ta del av allt som hänt och diskuterats

  .

Tre fick gå efter inlägg på Facebook – Ekonomi – www.gp.se

  Nu har det hänt igen. Folk skriver på Facebook och får sluta sitt jobb. När ska arbetsgivare lära sig att agera på ett vettigt sätt? Om folk skriver så, borde man inte istället ta det som ett tillfälle att diskutera hur arbetsplatsen är utformad? Det är ju strålande med direkt och ärlig feedback, eller?

Facebook ändrar gränser – Ekonomi – www.gp.se

  En bra kommentar kring Facebook – och onekligen hade ju en AD-dom i ärendet varit intressant att relatera till. När får vi första? Jag har gissat på innan utången av 2012 tidigare och vidmakt håller detta. Vi har bara sett början mina vänner.

Tänk efter en smula

   Rekryteringsbloggen tar en mer kritisk (sett till arbetstagarna) ståndpunkt angående #volvogate. Intressant vinkel. Min kommentar längst ner i inlägget.

JMW Kommunikation » Årets fråga – effekten av digitaliseringen
Brit Stakston kommenterar bra och sätter det i ett lite större sammanhang. Det ger både en bra och dålig bild av det, det märks att Brit är mer insatt i sociala medier ur ett journalistiskt och PR-synsätt och inte ur ett arbetsgivare/arbetstagarsynsätt. Se till exempel chatten med henne hos SVT. Jag skulle så hemskt gärna vilja att en person med lite djupare insikt i dels arbetsrätt och personalledning och sociala medier uttalade sig i den här frågan. Frågan är om en sådan person finns.

Liv Landell: Kritisera inte på Facebook! – Liv Landell
Även GT kommenterar Facebook-historien.

Facebookstatus kostade jobbet | Näringslivsnyheter | SvD
Mer Facebook och en ganska rolig uppradning av vad arbetsrättsexperten tror är ok att skriva.

– Löntagarbloggen: 2011
Ny bekantskap under veckan. Får ligga kvar i RSS-läsaren på nåder.