Har du fått ett mail från SkillPages i inboxen? Du är inte ensam. Genom aggressiv marknadsföring har SkillPages snabbt försökt sprida sig över internet men vad är det egentligen och varför har du fått mail?

Enkelt förklarat är SkillPages precis som det låter, ett ställe på internet som låter dig skapa en sida kring en färdighet du själv tycker att du besitter. Jag har skapat en enkel sida kring egenskapen ”social media” som exempel. Inte en helt dum tanke om det inte varit för hur SkillPages valt att marknadsföra sig.

SkillPages låter nämligen den som är användare koppla sitt SkillPages-konto till sin mailtjänst och automatiserat skicka ut inbjudningar till alla i sin kontaktlista och utan att personen som gör det får en notifiering om det skett. Det är troligtvis därför du har fått ett mail om det. Någon som har din mail i sin adressbok har skickat det här till dig, utan vetskapen om att det skett i mång fall. Det har gått så långt att en del universitet valt att blockera mail från SkillPages. Metoden liknar till mångt och mycket den metod BranchOut valde när det introducerade sin tjänst. BranchOut för enligt mig en idag tynande tillvaro på Facebook.

Om du inte vill få fler mail från SkillPages klicka längst ner på ”Unsubscribe” i mailet du fått. Du säger då till SkillPages att du inte är intresserad av att få mer inbjudningar och förhoppningsvis får du inga fler utskick till dig.

Har du gått med i SkillPages och inte vill ha mail ifrån dem längre eller gå ur SkillPages helt, klicka här så kommer du till din sida för inställningar.

Är det här en bra metod för att sprida och skapa användare i sitt nätverk? Jag skulle vilja svara nej på den frågan. De flesta ser det som irrelevant och blir irriterade när det skickas ut inbjudningar såhär. Jag skulle heller inte rekommendera någon att gå med i SkillPages på grund av det finns en risk att man skickar ut den här massinbjudningen utan att man egentligen vet vad man gör. Tanken kring SkillPages är god och visst finns det en bra grund kring produkten, att enkelt kunna skapa en sida som påvisar att man besitter en kompetens. Jag tycker dock att LinkedIn redan täcker in den här aspekten, kanske är det därför SkillPages så aggressivt försöker marknadsföra sig? Jag tycker man skjuter sig själv ganska kraftigt i foten i och med det här. Hade man byggt en bra produkt och förlitat sig på den hade vi som användare valt att gå med i nätverket utan att det hade behövts skickas en massa mail men kanske vill man bygga en användarbas snabbt för att locka till sig investerare.

Har du fler frågor kring SkillPages? Ställ dem här så ska jag försöka svara på dem så gott jag kan.