Vi fortsätter att beskriva hur du söker jobb med sociala medierDel 1 och del 2 täcker bakgrunden och översikten till sociala medierDel 3 beskriver hur du registrerar dig på LinkedIndel 4 hur du hittar och lägger till kontakter och del 5 behandlar grupper samt hur du reglerar mailflödet från LinkedIn. Idag tittar vi närmare på fliken jobb.

Jobb

På LinkedIn finns det också en särskild flik som heter Jobb och den fliken är precis som det låter, ett ställe där företag postar jobb. De senaste månaderna har denna flik tagit rejäl fart och innehåller nu en mängd olika jobb men det skall sägas att jobben på LinkedIn främst är inriktad mot akademiker. Om du klickar på Sök når du direkt in till de jobb som finns listade.

 

Du får en snabb översikt över jobben och kan se vem du känner på respektive ställe som söker folk. Genom att klicka på vänstersidan kan du enkelt sortera jobbannonserna utifrån vem du känner som antingen har lagt upp jobbet eller känner någon som har lagt upp jobbet. Om det är Bertil på Volvo som har lagt upp ett jobb och din kompis Adam som du har som första handskontakt känner Bertil så får du upp just den kopplingen på den här sidan. På ett effektivt och enkelt sätt kan du genom det här snabbt få en överblick på dem som kan hjälpa dig med en introduktion eller tipsa om dig till det jobb du vill ha.

 

Inne på själva jobbannonsen kan du sedan se mer i detalj vem som har postat jobbet och vem som kan leda dig till personen ifråga. Här kommer ett stort kontaktnät till nytta. Det ger dig möjlighet att komma i kontakt med den person som lagt upp jobbet. Du kan även se hur många som har ansökt till det specifika jobbet.

 

Du ansöker genom att klicka på den stora gula knappen uppe till höger. Antingen skickas du då till företagets webbplats eller så kommer du till en sida där du får skicka iväg din LinkedIn-profil rätt till rekryteraren. Det senare är helt klart ett mycket smidigt sätt att söka jobb på.