Är du nyfiken på andra snarliggande yrken har vi en rad inlägg om personalrelaterade yrken här.

Vem är du?

Jag heter Martina Gawell är 27 år och arbetar som personaladministratör.

Vad gör företag du arbetar på?

Jag jobbar på Jayway som är ett it-bolag som säljer konsulttjänster inom mjukvaruutveckling.

 

Vad är din roll i företaget?
Jag jobbar som personaladministratör vilket innebär att jag är med från början till slut när det gäller personalen. Det innebär rekrytering, avtal, introduktion av nyanställda. När den anställda väl är på plats sköter jag allt från friskvård till pensioner och löner. Andra arbetsuppgifter är arbetsrätt, policys mm.

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Mina arbetsdagar variera väldigt så en typiskt dag är svår att beskriva men om jag ska välja ut en dag en dag förra veckan så ser den ut såhär. Arbetsdag kan börja med ett par timmar med mailen för att svarar på cheferna och de anställdas frågor. De kan röra allt från föräldraledighetsregler till nyanställningsfrågor. Sen går jag igenom dagen för att se vad som måste göras och i vilken ordning. På eftermiddagen kan det vara intervjuer för nyrekryteringar och planeringen av den årliga julfesten. Eftersom dagarna är så varierande blir man aldrig uttråkad.

 

Hur har du hamnat där du är idag?

Efter min utbildning på personal och arbetslivsprogrammet hittade jag mitt jobb genom en annons på arbetsförmedlingen. Efter tre intervjuer var jobbet mitt och nu har jag jobbar för samma arbetsgivare i 3,5 år.

 

Nyfiken på vad en rekryterare gör?