Det stundar snart ett högskoleval och för att göra valet lite lättare har vi intervjuat ett par studenter som läser till Personalvetare runt om i vårt avlånga land, först ut Jessica Sorting som läser Personal och arbetsliv på Linneuniversitet.

 

Vem är du?

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Innan jag flyttade till Växjö bodde jag två år i Stockholm där jag både arbetade och studerade. Jag har alltid uppskattat yrken där jag har

fått möjlighet att arbeta i nära kontakt med andra människor. Jag gillar att ställas inför nya utmaningar och upptäcka nya städer men känner en stark tillhörighet till min hemstad där min familj och släkt finns. Familjen betyder mycket för mig och det är alltid dem som har stöttat mig och guidat mig vid livets alla vägskäl.

 

Vad läser du?

Jag läser sista terminen på programmet för personal och arbetsliv, med socialpsykologisk inriktning, vid Linnéuniversitetet i Växjö.

 

Varför blev det just till personalvetare?

När jag tog beslutet att börja studera på universitetet var jag mer riktad mot mediebranschen och sökte in på Informatörsprogrammet i Växjö, där läste jag tre terminer.

Då jag aldrig riktig kände mig säker på att det var inom detta ämne jag ville kandidera så sadlade jag om till PA-programmet. Det passade mina kriterier bättre och jag uppskattar

bredden och valmöjligheterna på personalvetarutbildningen. Jag känner att utbildningen ger mig goda kunskaper på flera områden vilket jag tror är både nyttigt och viktigt när man ska

arbeta med personalfrågor i allmänhet och människor i synnerhet.

 

Varför blev det just Växjö?

Jag sökte mig som sagt till Informatörsprogrammet och jag tyckte att Växjö verkade vara en mysig studentstad. Jag hade Umeå som ett alternativ men valde bort det då jag tyckte det var för långt ifrån alla nära och kära.

 

Vad är bäst med Växjö som studentstad?

Det är en småstad med storstadens alla bekvämligheter nära tillhands. Visst går det inte att jämföra nöjesutbudet med Göteborg och Stockholm men campus-andan ger dig allt du behöver. Det är just campuset som gör Växjös studentliv unikt. Du bor med dina likasinnade och stämningen är skön. På vårkanten samlas alla på ängarna runt campus och grillar, spelar kubb, lyssnar på musik och har hur skoj som helst. Campus ligger som i en liten bubbla och det är också ett bra sätt att beskriva studentlivet i Växjö.

När man lämnar campus-området passerar man under en vägbro och på den står det ”Välkommen till verkligheten”, det säger allt tycker jag.