Köpta medarbetare?

Nämn en produkt och få betalt, så fungerar det för stora bloggare eller om man skaffar konto hos t.ex bloggerwave.com (nej jag får inte betalt för att nämna dem :).
Kommer vi få se en liknande trend för företag som vill profilera sig i framtiden?
Kan vi få en utveckling där anställda får betalt för att blogga gott om företagen?
Fler och fler företag skaffar förvisso företagsblogg men där är vi som blivande anställda ändå rätt medvetena om att det är en tillputsad yta som visas upp men om din bästa kompis plötsligt börjar blogga om vilken fantastiskt arbetsplats denne jobbar på, tror du inte på honom/henne då?
Är det en realistisk utveckling?
Är det rent av så att det här kanske är något vi inom HR ska utnyttja och använda oss av?
Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

2 Responses to “Köpta medarbetare?”

  1. Cecilia skriver:

    Spännande inlägg. Jag har inte tänkt på det ur den här synvinkeln förut. Men nu när jag funderar på det är jag nästan mer förvånad över att inte fler företag hoppat på den delen av marknadsföring ännu. Är det för att de som sitter på ledarpositioner i företagen inte inser vidden av bloggosfären? Många ledare är ju trots allt en bit upp i åren komna…

    Det finns nog fler PR-tricks hos bloggare idag än jag är medveten om, men det har ju inte slagit och blivit superduperstort ännu. Eller är jag bara out of the loop?

  2. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

    Jag tror som du Cecilia, att man inte riktigt insett vidden.
    Men jag tror vi kommer få se allt fler bloggar av den här typen i framtiden och då kommer HR att vara invovlerade i processen, det är jag rätt övertygad om.

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!