Vad gör du i sommar-serien kollar idag vad HR Sverige-medlemmen Joakim Alexandersson gör.

Vem är du?
Joakim är en 26årig kille som avverkat 3 händelserika år i Europas grönaste stad Växjö. Där läste han Personal & Arbetslivsprogrammet för att sedan fortsätta sin stora resa genom livet. Annars kan man säga att Joakim är en glad och positiv kille som inte är rädd att göra det omöjliga möjligt.

Vad gör du i sommar?
Det blir en sommar fylld av anställningsavtal,utbetalning av löner och kundservicesamtal som löneassistent på Jönköpings kommuns löneenhet.

Planer för hösten?
Planerna för hösten är som för många andra nyexaminerade att vässa armbågarna och möte arbetsmarknaden. Förhoppningsvis kommer detta leda till en flytt till en ny stad och ett miljöombyte med nya utmaningar. Har ni några på lager så är ni välkomna att höra av er! 😉

Vad är HR-yrkets största utmaning i höst?
Att försöka förutse nyttan av att kompetensinventera sin personal för att kunna möta den framtida generationsväxling som väntar inom de kommande åren. Samt att fortsätta utveckla och marknadsföra HR som profession och lägga tyngd på sitt personliga varumärke.

Sist, ditt bästa sommartips?
För er odödliga som fortfarande inte har semester eller går på semester så försök inte planera så mycket. Våga vara lite impulsiv och njuta! Annars måste jag säga att åka ut till en sommarstuga och fiska med P1 sommarpratare i bakgrunden är rätt underskattat.

Tack Joakim och trevlig sommar!