LinkedIn-serien fortsätter. Tidigare avsnitt hittar du här.

Sist pratade vi om grupper och idag ger vi oss på LinkedIns andra sociala plattform som de kallar ”Answers” eller svar på svenska.

Enkelt uttryckt är det här LinkedIns stora frågelåda. Du kan fråga i princip vad du vill och det fina i kråksången att de experter som svarar är…vi. Answers bygger på att vi användare på LinkedIn besitter stora mängder kunskap som vi delar med oss av.

Varför ska du då dela med dig? Sharing is caring och samtidigt som delar med dig av din expertkunskap så visar du ju samtidigt för omvärlden vad du kan och hur du resonerar. Lite som ett arbetsprov online med andra ord. I och med att LinkedIn i större och större utsträckning börjar användas som ett rekryteringsverktyg finns det ett incitament att visa upp vad man defacto besitter för kunskaper.

Om vi vänder på steken – som rekryterare är Answers ett utmärkt forum att leta efter talanger i. I stället för att bara bläddra mellan CVn kan du gå in och titta på Answers efter kunskapsspridare och analysera hur de svarar på frågor och delar med sig av sina kunskaper.

Answers är i min uppfattning inte jättestort bland svenskarna på LinkedIn men om vi tittat över Atlanten är Answers stort och används flitigt. Det finns med andra ord möjlighet att få input från andra världsdelar och andra synsätt än sitt eget. Min gissning är att vi inom en snar framtid kommer få se LinkedIn översättas till svenska och att det då kommer att skapa en svensk frågedel på Answers. Tills dess får vi hålla tillgodo med de engelska (eller de tyska, spanska, franska, italienska eller portugisiska delarna om man talar något av dessa språk)

Blivit nyfiken på Answers? ”Answers: Hiring and Human Resources” är en bra utgångspunkt för dig som gillar personal- och rekryteringsfrågor.