Annorlunda jobbsökande

Det är en spännande sak, att plugga till personalvetare. I skolan läser man om rekrytering utifrån företagets synvinkel. När man kommer hem skickar man själv in en extrajobbsansökan som en rekryterare skall kasta en blick på. Kanske söker man t o m ett jobb som rekryterare!

Jag läser senaste numret av Metro Student Magazine, där man listar ett antal synnerligen kreativa jobbansökningar. Det är roligt: en kille skickade under 6 månader personliga vykort från hela världen till reklambyråer i London som han ville arbeta på. De blev nyfikna, och han kunde välja byrå. En annan lade sin ansökan till ett PR-jobb i en av företagets anställdas parkeringsböter, ”jag är väldigt bra på att fånga folks uppmärksamhet”. Vågat.

Jag har funderat mycket på saken. Hur sticker man ut och visar sitt värde utan att verka desperat och skum? För traditionella jobbansökningar är ofta gråa. Jag har skrivit en hel del, två med positiv utgång och ett stort antal med noll utdelning. I längden är det medelroligt att skriva dem själv, och kan knappast vara deckar-spännande läsning för rekryteraren. Nu vill jag ta till okonventionella metoder. Får jag inte jobb så har jag i alla fall roligt när jag söker! Kreativa förslag någon?

HR Sverige

HR Sverige är en nätverksportal för HR-intresserade. Här på bloggen används kontot av gästbloggare.

One Response to “Annorlunda jobbsökande”

  1. Gisela skriver:

    Ska man vara originell så måste man våga riskera att verka ”desperat och skum”. Men om de får känslan att du är desperat att jobba just DÄR och inte ”desperat efter jobb i allmänhet”, så kanske inte desperat är så farligt att verka heller. 🙂

Kommentera

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!