Efter torsdag kommer? Fredag!
Den här veckan postar jag Veckans HR från vårt grannland i väster där jag är och planerar sommarjobb. Nåväl över till veckans höjdpunkter.

Det finns ett par verkliga guldkorn på internet och den här veckan tror jag mig ha hittat just ett sådant.
Leaders of the new century är små korta dialoger med framstående ledare runt om i världen. Här hittar du b.la samtal med Richard Branson, Dalai Lama och Olof Faxander (CEO SSAB)

Filmen som det här blogginlägget baseras på har florerat runt på internet ett tag nu sedan Seth Godin highlightade den i sin blogg i höstas. Derek Sivers skriver ett bra ”referat” av som händer utifrån ett ledarskapsperspektiv.

Generation Y tog vi upp i förra Veckans HR och vi fortsätter i samma spår den här veckan Employee Evolution skriver intressant om Gen Y och hur vi är att hantera och leda i posten ”Generation Y is annoying to manage but thats a good thing”. Posten har även gett upphov till en intressant diskussion i kommentarsfältet.

Nu lite fokus på svenska HR-bloggar, blir inte länkar till direkta poster utan mer tips på svenska HR-bloggar som jag tycker är värda att hålla koll på. Har du fler tips på fler HR-relaterade bloggar? Skicka oss ett mail eller bara kommentera det här inlägget så får världen (och jag) veta.

IDG drog i början av december 09 igång HR & Ledarskap. Siten i sig är enligt mig inget att hänga i julgranen än så länge men den har två bra bloggar kopplade till sig. ”HR Bloggen”  kallar dem den ena och ”Arbetsgivarbloggen” kallar de den andra. Trots de rätt okreativa namnen så är bloggarna bra.

En till svensk blogg är HR Bloggen (samma namn men annan blogg) som skrivs av Annika Ahnlund. Annika skriver bra och har precis som jag själv en förkärlek till sociala medier.

Talentum HR är ett företag som omfamnat sociala medier på ett mycket bra sätt. Förutom närvaro här på HR Sverige så har man även en egen Facebook-sida och inte minst en blogg. Kul med ett företag som vågar använda internets möjligheter!

Rekryteringsbloggen trillade jag över häromdagen. Skrivs av Yvonne Dahlberg som jag efter lite efterforskning fått fram jobbar som marknadschef på Komet. Helt klart läsvärd!

Till sist är Pia Juhlin Åstrands ”Korta jobb blogg” och Magnus Dalsvalls HR Blogg har vi tagit upp i tidigare i Veckans HR men det förtjänar båda att bli länkade till igen.

Dagens video är en av de viktigaste på YouTube och (förhoppningsvis) en ögonöppnare.

Det var allt för den här veckan.

Ha en trevlig helg och håll tummar och tår för våra svenska atleter borta i OS!