Personalare, HRBP, HR Generalist, People Specialist, Human Capital Advisor, HR Generalist, HR Specialist, CHRO, HR-chef, Head of People. Jag tror att listan på vad vi som jobbar inom det område som har med personal att göra kan bli ändlöst lång. 

Historiskt sett i Sverige började det, om mina kunskapare är rätt informerade, med uttrycket personalman. Allt eftersom tiden gått, yrket och samhället utvecklats så har titlar ändrats och justerats. Man-ändelsen ersatts och engelskans vokabulär plockats in och vips så är vi i listan ovan och det faktum att vi snart har lika många titlar som vi har studenter som tar examen från personalvetarprogrammet. 

Och kanske gör det inget att vi alla kallar oss lite olika titlar, att vi alla får vara vår unika lilla snöflinga på LinkedIn men ibland önskar jag att det fanns en matris för det hela. För enkelhetens skull bara. Gör du si eller gör du så på ett jobb så är det här titeln som det överstatliga HR-titel-myndighetens-tillsynen har bestämt att du ska ha. Punkt. 

Om nu HR är något vi ska ha kvar. En del hävdar att det är mossigt att se människor som en resurs. Jag hoppas ändå att HR får leva kvar, det skulle bli så bökigt att köpa nya domäner till HR Sverige.

Vad tycker du vår profession ska heta?