Den frågan ställde sig Randstad i en undersökning som de gjort tillsammans med Kantar TNS. 6221 svenskar har tillfrågats om vilka bolag de anser ger mest tillbaka till samhället och urvalet av företag har gjorts genom att välja de 150 största arbetsgivarna i Sverige, sett till antalet anställda.

Företag som ger tillbaka till samhället blir allt mer populära bland svenska arbetstagare. I år svarade mer än var femte svensk (22 %) att de vill jobba för företag som prioriterar den här frågan, jämfört med 19 procent i fjol och 18 procent året dessförinnan. Trenden är extra tydlig bland de allra yngsta på arbetsmarknaden, Generation Z, som rankar socialt ansvarstagande högst av alla åldersgrupper. I den här åldersgruppen uppger närmare var tredje svensk (31 %) i årets undersökning att det är viktigt att företag ger tillbaka till samhället.

Listan över alla företag hittar du nedan och vill du läsa hela den Employer Branding-rapport som Randstad sammanställt så hittar du den här.

1 Lantmännen
2 Södra Skogsägarna
3 Arla
4 WSP
5 Epiroc
6 Tetra Pak
7 ICA
8 SCA
9 Apotek Hjärtat
10 Coop