När 1,4 miljoner medarbetare i Europa har sagt sitt, står sig svenska organisationer bra ur ett europeiskt perspektiv. 24 organisationer, fler än någonsin, har tagit sig till Great Place to Works europeiska rankningslista.

1,4 miljoner medarbetare från 2,878 organisationer i 19 europeiska länder har deltagit i Great Place to Works arbetsplatsstudie under det gångna året. Utifrån deras svar sammanställs varje år rankingen: Europas Bästa Arbetsplatser.

Engagemang står högt på agendan för alltfler ledningsgrupper och i årets studie är 14 branscher representerade. Det är allt från byggföretag, tunga industrier till advokatbyråer och konsultföretag. Det visar att oavsett bransch, storlek och mognad kan vilken organisation som helst bli ett Great Place to Work – en arbetsplats som bygger på tillit, stolthet och engagemang och med kraften från medarbetarna säkra framgång.

I år är det inte mindre än svenska 24 organisationer som har kvalat sig till listan över Europas bästa arbetsplatser. Ett tecken på att vi i Sverige är bra på att prioriterade välmående organisationer och förstår kopplingen mellan medarbetarengagemang och framgång.

”Det är tydligare än någonsin hur avgörande tillit är för att lyckas som organisation. Framför allt är det viktigt just nu, när många kanske väntar lite tuffare tider. I Sverige är vi på många sätt bättre rustade, eftersom många organisationer har förstått vikten av att göra engagemang till en strategisk fråga för ledningen” säger Maria Grudén, VD Great Place to Work® Sverige.

Flera specialpriser delades även ut under kvällen och svenska Key Solutions tog emot priset ”Caring for People”. Ett företag som lyckas skapa en konsekvent positiv arbetsplatsupplevelse och som på unika sätt visar omsorg för sina medarbetare.

” Generositet, personlig omtanke och eftertanke är de faktorer som vi granskat särskilt mycket i samband med nomineringen till hederspriset. Key Solutions är en organisation som höjer ribban för sina medarbetare genom att tillse en konsekvent positiv arbetsplatsupplevelse med omtanke för medarbetarna”, säger Maria Grudén, VD Great Place to Work® Sverige.

 

Svenska organisationer bland Europas Bästa 2019

Topp 30 Stora
500+ medarbetare20 SBAB24 3

27 Tyréns

Topp 50 Medelstora
   50-500 medarbetare1 Cygni4 Key Solutions

10 Tenant & Partner

12 Iterio

13 Bostads AB Mimer

18 Centiro Solutions

20 Multisoft AB

21 Stångåstaden

26 Holm Henning & Partners

33 Transcendent Group

Topp 20 Små
   20-49 medarbetare1 Regent4 Polar Cape Consulting

8 LeanOn AB

10 Cupole

11 Protek development sweden ab

12 Studieförbundet Vuxenskolan Halland

15 Agero