För ett par veckor sedan efterlyste jag nomineringar av personer som stod ut inom området rekrytering. Jag menade att det saknades profiler inom vårt yrke men det är med glädje jag konstaterar att det egentligen inte är så utan att vi som profession bara varit lite mindre framgångsrika på att lyfta fram dem. Över 450 nomineringar har inkommit – tack för alla som har tagit sig tid att nominera och skriva långt och upplyftande. Att göra ett urval bland alla dessa fantastiska nomineringar har varit klurigt men ett roligt arbete – som tagit något mer tid i beaktande än vad jag först räknat med.

Efter att ha gått igenom nomineringarna kan jag, liksom förra gången, notera att de flesta kan placeras i framkant inom 1, 2 eller möjligen 3 kategorier som jag listade i förra inlägget – sällan mer. Vad som egentligen är ”Bra” och ”Bäst” beror därför på vilken typ av rekryterarroll det handlar om. Jag vill även poängtera att bland de som nominerat så har personer som verkar inom IT / Tech varit något överrepresentativa. Misstänkt på grund av att man i större utsträckning tagit del av ett blogginlägg som utlyser en nomineringsrunda. Resultatet blir följaktligen därefter men viss tonvikt på rekryterare inom just IT / Tech.

Jag har sammanställt en icke numrerad ”topp 50” över rekryterare som på olika sätt utmärkt sig och nominerats av chefer / kollegor / ex-kollegor / kunder /. Notera att listan troligen inte består av Sveriges 50 bästa rekryterare rakt upp och ned, men sannolikt ett gäng som befinner sig i framkant. Jag vill också passa på att uttrycka min beundran över de personkampanjer som tydligt har tagit plats; både kvantitet i antal röster men framförallt kvalitet i prestation (genom fritextnomineringar) har legat till grund för listan. Ett sista förbehåll är att listan givetvis präglas av en god dos subjektivitet och att den till ett visst mått är präglad av min egen förförståelse för rekrytering – samt eventuella brist på densamma 🙂

André Hellström – Northvolt
Andreas Persson – Consid
Anki Ljung – Ericsson
Anna Fredborg – Netlight
Anna Olsson – Sentor MMS

Annika Åredal – Forsen
Aron Östergård – Sogeti
Björn Torstensson – Source-executive
Carin Ewald – Net Entertainment
Carl Tamleht – Ekbladsgruppen

Caroline Näsström – Cybercom
Cecilia Bergerståhl – Schibstedt
Charlie Hahne – Polaris Headhunting
Dani Nguyen – Safemind
Dorna Eriksson Shafnei – Atlas Copco

Ellinor Fröidstedt – Polarcape
Emma Lange Sandström – Scania
Emmie Svensson – TopWork
Eva Sundqvist Härdevik – Västerås Stad
Frida Modig – Stockholm Headhunting

Heidi Ershult – Nordnet
Jenny Tallving – HCM Partner
Johanna Eriksson – Avalon Innovation
Josefin Malmer – Home of Recruitment
Linnea Martinelle – Tele2

Lisbeth Hedberg – Lisbeth Hedberg & Partners
Louise Hagströmer – ALTEN
Louise Junghahn – Junghahn & Partners
Lovisa Ehrenborg – Ehrenborg Rekrytering
Malin Pajnert – DevPort Winning Solution

Marcus Lundqvist – Solna Stad
Margareta Meek -. 2Complete
Maria Rodert – Scandic Hotels
Markus Koppari – WeCompose
Martin Eriksson – Google

Martin Jerrskog – Wise professionals
Michaela Berg – Advania
Mikael Andersson – Schibsted Media Division
Mikael Wikström – Schibsted
Mirja Holmberg – Harvey Nash Sweden

Pontus Johnsson – Net Entertainment
Rasmus Eriksson – WinWin Consulting
Samuel Fredriksson – Ants
Stefan Kristoffersson – Caminero
Stephanie Rosvall – Avensia

Stina Gårdman – Safemind
Terri Kim Bell – EA DICE
Therese Selander – Sector Alarm
Valter Stjerna – Stjerna & Partner
William Bruce – True