För en tid sedan läste jag en rapport om hur arbetsgivare och anställde såg på utbildning. Något som slog mig var att båda grupperna var rörande överens om att det bästa formatet för vidareutbildning var att lärandet integrerades i vardagen. Minns jag rätt så var detta format överlägset mest populärt, före bland annat kursgårdar, webbkurser och föreläsningar.

Nu kan det förstås vara så att jag lagt resultaten på minnet eftersom de passar så väl in med vad vi försöker göra med vår utbildningsplattform Daily Bits Of. Kortfattat så kan man säga att de som använder oss gör det för att de vill ha små doser kunskap varje dag.

Nyligen så fick jag höra om hur redovisningsbyrån Åhnberg & Partners använder våra kurser vilket gav mig helt nya tankar om fördelarna med ”on the job training”. Det visade sig nämligen att samtliga 20 medarbetare på Åhnberg & Partners valt att gå vår kurs Lycka på fullt allvar, en kurs i positiv psykologi.

Jag och vår vice Madeleine hade båda gått en rad kurser via Daily Bits Of när vi fick idén om att hela kontoret borde gå samma kurs, samtidigt. Till saken hör att vi skulle på en medarbetarkonferens inom några veckor där planen var att diskutera välmående, hur vi mår och hur vi som arbetsplats kan verka för att alla ska må ännu bättre, berättar Simon Åhnberg VD och grundare av Åhnberg & Partners.

 

Det som gör mig riktigt stolt är resultatet av Simon och Madeleines initiativ. Simon fortsätter:

Det som hände var att alla medarbetare kom till konferensen med en rad frågor, tankar och idéer om hälsa som i sin tur ledde till riktigt bra samtal. Tack vare kursen så kom alla väl förberedda till konferensen.

Som skapare av Daily Bits Of blir jag förstås riktigt rörd av att höra detta, samtidigt som Åhnbergs historia är ett kvitto på hur enkelt det kan vara att skapa förutsättningar för goda samtal och för lärande.

När jag pratar med våra användare (de flesta är unga, välutbildade och i början, eller mitt i karriären) så verkar det som att livet satt dem lite i en rävsax – de vill fortsätta att utvecklas och lära sig saker men tiden för att göra detta blir bara mindre och mindre. Här verkar vår tjänst passa som handen i handsken i dessa det hektiska livet som många ”young professionals” lever. Madeleine Bergqvist på Åhnberg & Partner uttrycker det fint:

När man använder Daily Bits Of så finns det inte direkt någon ursäkt till att inte lära sig något varje dag. Eftersom formatet bara kräver någon minut av mig varje dag så finns det alltid tid. Själv läser jag alltid dagens lektion på bussen på väg till jobbet.

 

Vill du själv gå samma kurs som Åhnberg & Partners så hittar du den här eller så kan du skriva upp dig direkt på den via formuläret nedan. Och den är alltså helt gratis.

Disclaimer: Det här är inte ett köpt eller sponsrat inlägg. Vi jobbar inte så. Däremot gillar vi vad Daily Bits gör och att deras kurser är gratis och bidrar till lärande. Sådant skall spridas och uppmuntras!