Vi fortsätter att sätta  Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Linnea Hernvall!

 

linnéahernvallNamn?

Linnéa Hernvall

Utbildning?

Nu till HT14 påbörjar jag min sista termin på kandidatprogrammet personal, arbete och organisation med inriktning mot psykologi på Stockholms universitet.

Titel?

Staffing and recruitment assistant på Academic Work, Stockholm Väst

Berätta lite kort om vem du är!

24 år, ursprungligen från Roslagen men flyttade till Stockholm för 4 år sedan. Jag mår som allra bäst när jag får umgås med mina nära och är på resande fot, främst i Italien. Annars spenderar jag gärna tid på gymmet eller framför en buffé av delikatesser.

Vad är det för företag du arbetar på?

Bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work.

Vad är din roll på företaget?

Som Staffing and Recruitment Assistant stöttar jag våra Consultant Managers och Recruitment Consultants i processen att hitta rätt kandidat till rätt position. Rollen är dynamisk och man får en god inblick i hela flödet från att ta in kravprofiler till att tillsätta personal och i och med det även en uppfattning om arbetsmarknaden i stort.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Under de 9 månader som jag har jobbat på Academic Work har inte en dag varit den andra lik. Man kastas ständigt in i nya spännande utmaningar. Som Staffing and recruitment assistant  är man inne ca 2 dagar i veckan och hjälper till där det behövs för att se till att bemannings- och rekryteringsprocesserna löper på, dvs. man bistår Consultant Managers med allt inom processen för att hitta den efterfrågade profilen för en tjänst. En process börjar med annonsskrivning, därefter selektering av ansökningar, telefonavstämningar, intervjuer och referenstagningar. Man får även göra andra administrativa uppgifter såsom att lägga upp avtal, skriva intyg och svara på mail. Allt detta och mer då tempot är högt. Man förundras ständigt över hur produktiv man kan vara utan att varken tumma på kvalitén eller tiden för småsnack och peppande mot kollegor. Detta, tillsammans med energin som är på kontoret, gör att man varje dag har svårt att inte le.

Hur har du hamnat där du är idag?

Jag har tidigare arbetat med ekonomi under studietiden men kände att jag ville göra någonting som gick mer i linje med personalprogrammet. Efter att jag hörde talas om Academic Work och tjänsten som Staffing & recruitment assistant av klassvänner och bekanta så sökte jag mig in. Från den dagen jag började som konsultchefsassistent på Stockholm Väst finns det bara en sak jag ångrar och det är att jag inte sökt mig in tidigare, för det här är den bästa och mest givande skolan.