Jag tror det är ok att ropa ”Äntligen!” för äntligen har vi fått en svensk renodlad HR Podcast! Visst finns det utländska som är bra som de tre jag tipsar om här men det har, tycker i alla fall jag, saknat en på svenska och jag tror verkligen att svensk HR behöver en podcast. Så när Gisela Jönsson igår annonserade skrek jag äntligen och skickade över lite frågor.

En svensk HR-pod, det har saknats! Vilka är ni som står bakom det här?
Jag och min podkollega Katarina Starendal träffades när vi pluggade PAO-programmet i Stockholm. Katarina är idag konsult inom agil HR på GreenBullet efter att ha jobbat som HR business partner på bland annat spelföretaget DICE. Själv är jag doktorand i Arbetsvetenskap på avdelningen för Industriell ekonomi och organisation på KTH där jag forskar om människors självorganisering i kunskapsarbete, just nu studerar jag Spotify. Jag har tidigare arbetat som konsult med SAP HR.

Vad kommer ni prata om?
Vi vill ha organisationer som är lättrörliga, innovativa och som är roliga att jobba i och det är kring såna frågor vi främst kommer att röra oss, och kanske inte borra ner oss i arbetsrättsliga detaljfrågor. Katarinas praktiska förankring och mitt perspektiv från forskning hoppas vi ska ge intressanta idéer att fundera kring för lyssnaren.

Hur ofta kommer det komma nya avsnitt?
Vi siktar på en gång i månaden.

Hur gör jag för att lyssna?
Du beger dig till http://hrpodden.wordpress.com och laddar ner avsnittet därifrån! Vi ska få till en iTunes-feed så snart vi kan.