Många gånger har jag fått frågan om tips på HR-podcasts att lyssna på. Podcasts i sig är inget nytt fenomen men spåddes förra året av flera att bli en av årets stora trender. Till viss del kan jag hålla med om det även om jag nog tycker att Podcasts varit på tapeten ett bra tag. Men vilka är mina favorit HR-podcasts då? Jag har tre som jag tycker är riktigt bra och här kommer dom, i ordning efter hur bra jag tycker dem är.

1. HBR Ideacast
Sändes för första gången 2006 (!) och jag hittade till den 2008 när jag försökte hitta kunskap om hur i hela friden man arbetsleder 80-talister. Den har en otroligt hög och jämn kvalité på sina inlägg men så har man också Harvard Business School i ryggen. Alla ämnen är inte alltid spot on HR men majoriteten av inläggen går att härleda till HR. Du hittar HBR Ideacast på iTunes.

2. HCI Podcasts
Näst längst upp på ”måste-lyssna-listan” hamnar HCIs podcast. Mycket HR, mycket innovation och mycket intressanta gäster. Täcker större delen av HR-området men i höst har man haft fokus på rekrytering tycker jag. Klart värt att ladda ned från iTunes och lyssna på i bilkön till jobbet.

3. HR Happy hour
Det här är en liveshow som kretsar kring ett givet ämne och där vem som helst kan ringa in. En gång för ett par år sedan satt jag uppe och lyssnade live och ringde in. Vad jag sa är oklart och det var säkert på min bästa svengelska men jag vet att vi diskuterade rekrytering och sociala medier (chock!). Normalt sett är det andra än jag som ringer in och normalt sett sägs det kloka saker. Kan upplevas som långt och lite rörigt i början men ge det ett avsnitt eller två. Itunes länk här.

Har du några favorit HR-podcast? Tipsa om dem i kommentarsfältet!

Bild flickr/brandoncwarren