3 HR-appar att hålla koll på.

Förra veckan var jag och Fredrik nere på HR Tech i Amsterdam. Förutom ett gediget program av bra föreläsningar så fanns där också en mängd spännande företag att träffa. Vi sprang runt och försökte snappa upp vad som kommer härnäst inom systemlösningar för HR. En klar trend är mobilt. Många är systemen som leverera mobilalösningar för HR-chefer. Mobilt är också en tråd i vilka företag vi tycker är coolast av dem vi träffade. Så vilka var dom då, de applikationer vi tycker är värda att spana in lite extra.

1. Hunite
Hunite sammanför olika system som du kan tänkas ha in i en samlad mobilapplikation. Med ett par enkla klick kan du få översikt över vilka i ditt team som jobbar just nu, sjukanmälda personer, dina anställda kan tidrapportera och göra sin reseräkning direkt i mobilen. Bara för att nämna några saker. Applikationen känns fräsch, gränssnittet lättanvänt och att kunna få samlad data på detta sätt känns rätt i tiden. Spana in!

2. Appical
En on-boarding app som precis fick pris på iHR Awards som den mest innovativa HR-appen i Europa 2013. Kan användas för att skräddarsy ett on-boarding program för dina medarbetare. Du kan hela tiden följa personers framsteg och utveckling. Otroligt snygg och lättanvänd app som vi tror kommer hjälpa företag att snabbare få in medarbetarna i kulturen på det företag som använder appen. Smart koncept, trevliga killar och som sagt en väldigt snygg app.

3. Cammio
Videointervjuer känns otroligt hett. Förutom Cammio var också HireVue på HR Tech och båda två sysslar med videointervjuer. Cammio är lite av en uppstickar och vi gillade deras approach till hela fenomenet där det ska vara korrekt men ändå lite opretentiöst. Funderar du på att börja med att videointervjua folk är Cammio definitivt ett alternativ som är snyggt och smidigt.

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

8 Responses to “3 HR-appar att hålla koll på.”

 1. […] Johannes har även bloggat lite om HR Tech här. […]

 2. Piotr Kundu skriver:

  Jag har förgäves letat ATS och hitta några stycken med lite guldkorn i, men de flesta är ganska kassa och integrationen är oftast mot amerikanska HRIS som BambooHR. Bara att hantera tidsrapportering och löner är jobbigt och 2013 tycker man att det borde vara integrerat med ekonomisystemet så att man får koll på fakturering och lönekostnader. Vidare vill man koppla det till CRM systemet för att hålla reda på kundlönsamhet.
  När en bra funktion är dåligt implementerad så undrar man om det är apor som har gjort koden och ibland ser man urusla funktioner som saknar verklighetsförankring i hur man jobbar. Känns som att ingen orkar knyta ihop säcken och göra ett ordentligt ERP system där sälj och rekrytering är centralt med HR och finans som grundpelare.

 3. karloskar skriver:

  Piotr Kundu Kanske beror det på att du letar efter ett ”ansökningshanteringssystem” (ATS) som du inte hittar vad du letar efter?
  Eftersom du själv är en kodapa så är det väl bara att slänga ihop ditt drömsystem? Alternativt kravställa det du vill ha?

 4. Piotr Kundu skriver:

  Jag är bra på att laga mat, skall jag behöva göra det varje gång jag skall ta en kundlunch? Jag kan snickra ihop ett eget hjul, men förväntar mig att de som sitter på bilen är bättre gjorda. Antalet av kodapor ”ihopslängda” ATS är tillräckligt högt.
  Vad jag vill åt är en ”fusion”, mellan, Resumator, RecruiterBox, CATS, Zartis, kopplat till BaseCRM och helst för ”$99 user/mo” och ditt förslag är: ”lägg 30 000 mantimmar och gör ett NYTT system” – visst om du hittar 3 000 kunder som är beredda att dela på kakan.

 5. karloskar skriver:

  ”… om du hittar 3 000 kunder som är beredda att dela på kakan.” Däri ligger kanske svaret? Finns dessa kunder så kommer det väl med tiden finnas ett system som passar dina behov.
  Jag kan också laga mat. Men jag ställer mig sällan i köket på restaurangen och frågar efter gourmet-mat för 50kr portionen. Och hade jag gjort det hade jag nog dragit mig för att kalla kockarna för apor.

 6. Piotr Kundu skriver:

  Visst är det mycket begärt, men prova Upper East i Kista – Gourmet mat för 95:- sen finns det ett schysst ställe på Birger Jarlsgatan, för ynka 120:- lunchtid. Köksmästaren där hade knappast känt sig stolt över att det mesta var bra men salladen börjat ruttna. Han hade själv kallat sina kockar för apor, så du slipper.
  Poängen är att för att lyckas så måste man jobba tvärfunktionellt, dvs kodare jobbar med HR folk och säljare. HR folk kan (oftast) inte koda och kodare kan inte HR och det syns tydligt på funktioner som ur ett HR perspektiv är bra, men tekniskt dålig implementerade eller snygga funktioner som är oanvändbara.
  PS. Alla system som jag nämner nedan är bra och det skulle vara ännu bättre ihop. Jag har titta på ett 20-tal andra som har ”slängts ihop” och dessa har definitivt gjorts medelst apor och då menar jag inte kodapor -utan riktiga apor med hänvisning till Kolmogorovs lag.

 7. Piotr Kundu skriver:

  Här är en artikel som jag har skrivit om just ATS. Jag kan ju säga att vilket ATS som helst är bättre Excel som de flesta använder: http://blikonsult.se/choosing-your-hr-and-applicant-tracking-system-ats/

 8. Piotr Kundu skriver:

  Sen har jag hittat två till som jag kommer att titta på när tid ges:
  https://www.marketcircle.com/daylite/tour/#grow
  http://oden.bi/ (Svenkst)

Kommentera

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!