Förra veckan var jag och Fredrik nere på HR Tech i Amsterdam. Förutom ett gediget program av bra föreläsningar så fanns där också en mängd spännande företag att träffa. Vi sprang runt och försökte snappa upp vad som kommer härnäst inom systemlösningar för HR. En klar trend är mobilt. Många är systemen som leverera mobilalösningar för HR-chefer. Mobilt är också en tråd i vilka företag vi tycker är coolast av dem vi träffade. Så vilka var dom då, de applikationer vi tycker är värda att spana in lite extra.

1. Hunite
Hunite sammanför olika system som du kan tänkas ha in i en samlad mobilapplikation. Med ett par enkla klick kan du få översikt över vilka i ditt team som jobbar just nu, sjukanmälda personer, dina anställda kan tidrapportera och göra sin reseräkning direkt i mobilen. Bara för att nämna några saker. Applikationen känns fräsch, gränssnittet lättanvänt och att kunna få samlad data på detta sätt känns rätt i tiden. Spana in!

2. Appical
En on-boarding app som precis fick pris på iHR Awards som den mest innovativa HR-appen i Europa 2013. Kan användas för att skräddarsy ett on-boarding program för dina medarbetare. Du kan hela tiden följa personers framsteg och utveckling. Otroligt snygg och lättanvänd app som vi tror kommer hjälpa företag att snabbare få in medarbetarna i kulturen på det företag som använder appen. Smart koncept, trevliga killar och som sagt en väldigt snygg app.

3. Cammio
Videointervjuer känns otroligt hett. Förutom Cammio var också HireVue på HR Tech och båda två sysslar med videointervjuer. Cammio är lite av en uppstickar och vi gillade deras approach till hela fenomenet där det ska vara korrekt men ändå lite opretentiöst. Funderar du på att börja med att videointervjua folk är Cammio definitivt ett alternativ som är snyggt och smidigt.