Ända sedan starten av HR Sverige har vi intresserat oss för sociala medier. Vi har diskuterat det, debatterat det och försökt att inspirerar och problematisera sociala medier. Diskussionerna i all ära men bland det vi är mest glada och lite stolta över är att dragit igång hashtaggen #hrsve. Det kan tyckas obetydligt eftersom det ”bara” finns lite drygt 300 000 twittrare enligt både Intellecta och Aitellu men vi tror fortfarande att det här berikar HR. Att vi når ut utanför den ankdamm som Fredrik skrev om för drygt ett år sedan.

Därför tycker vi det är roligt att så här ett år efter att hashtaggen började användas, stanna upp och titta på hur flitigt den används idag, hur antalet twittrare med koppling till HR ständigt ökar och hur människor utan direkt koppling till HR engagerar sig i vårt yrke.

Något osvenskt är vi stolta och glada över att få vara en del av den här utvecklingen!