Söndag och inget ”Veckans HR” utan ”Johannes kommenterar”. Har han drabbats av hybris är din tanke? Och svaret är ja! Varje vecka ska jag försöka välja ut en eller två intressanta saker som berör vårt område och ge en lite längre kommentar på dem. Förhoppningsvis skapar det lite debatt och diskussion!

Först ut någonsin är en kommentar till Annika Panas inlägg om titlar på Aftonbladet.

Hon ondgör sig över att folk byter titlar, bland annat att en vaktmästare som bli ”internservicegeneralist” och att personalchef blir HR-chef. Personligen ser jag inget problem i detta alls. I en global värld som Annika verkar bortse ifrån att vi alla verkar i blir en transformation till engelska det mest naturliga. Det finns förstås en överdriven ton i inlägget och till viss del förstår jag hennes reaktioner men nej, så konstigt är det inte att vi får nya titlar även om jag nog tycker att en vaktmästare ska kallas vaktmästare.

(Även om vaktmästare är ett storslaget ord i sig. Vakt och mästare i samma ord, storslaget!)

Vad tycker du om ”titelhetsen”?