För drygt en vecka sedan tog jag ledigt en halvdag från jobbet, jag satte mig i bilen och körde till Västerås, och var med på #HRunconference. Jag träffade 10 personer som är verksamma inom och engagerade i HR, coaching och sociala medier. Tillsammans utgjorde vi en liten skara där den gemensamma nämnaren var att vi intresserar oss för framtida trender inom HR och nätverkande och som törstar efter nu kunskap för att bli bättre på det vi gör idag och för att se nya möjligheter.

När jag kom på fredagen visste jag inte vad som skulle avhandlas under de två dagarna. Jag visste bara att jag skulle träffa människor vars kompetens skulle ge mig inspiration, kompetens och nya perspektiv på min yrkesroll. #HRunconference var den första unconference med fokus på HR som arrangerades i Sverige.  Tillsammans satte vi agendan och bidrog med våra erfarenheter för att ge konferensen innehåll. Under helgen hann vi avhandla ämnen som coaching och hur det kan användas i HR-arbete, framtiden för HR och hur nästa #HRunconference skulle se ut.

De två dagarna och människorna som var med överträffade mina förväntningar. Ett begrepp inom folkbildningen i Sverige är kunskapande. Det vill säga att man tillsammans resonerar och tänker och på så sätt lär sig av varandra. Det var precis vad vi lyckades med under dessa två dagar. Jag utökade mitt nätverk, fick nya tankar om mitt arbete och min roll och jag fick verkligen inspiration att fortsätta utveckla HR-ämnet. Och jag tror att många fler skulle ha nytta av den här typen av mötesplats.

Därför jobbar jag nu för att det ska bli en andra #HRunconference i Sverige. Ikväll beslutade vi som arbetar med att planera den att 20-21 april 2012 ska vi ses igen. Den här gången i Stockholm. Vi hoppas att vi ska bli fler nästa gång, så håll utkik på hemsidan www.hrunconf.se, boka in datumen och var med och kunskapa kring HR!