För två veckor sedan skrev jag ett inlägg om #jobbjakt som är mer eller mindre en direkt ripp-off på den engelska taggen #hirefriday. Jag har sedan dess fått en del frågor kring #jobbjakt och tänkte här försöka reda ut frågetecknen.

Vad är #jobbjakt?

Ett initiativ till att försöka hjälpa folk till arbete via Twitter. Enkelt förklarat går det till så att vem som helst kan göra ett kort inlägg på Twitter med vad man kan och vad man söker samt bifoga länk till sitt cv och märka posten med #jobbjakt. Förhoppningsvis sprids meddelandet via andra i nätverket och eventuellt dyker ett jobb upp. Ett annat alternativ är att när vi som rekryterar letar kandidater enkelt kan gå in och kolla av #jobbjakt på Twitter och därigenom hitta kandidater.

Varför #jobbjakt? #nyttjobb finns ju?

#nyttjobb finns förvisso men är enligt mig mer än kanal som verkar åt andra hållet. Det vill säga en tagg för företag som söker personal.

Kan vem som helst posta tweets till #jobbjakt?

Självklart! Och du kan posta åt andra med. Kanske har du en kompis, bror eller en  kusin som behöver jobb – tipsa om dem!

Kommer någon verkligen kolla #jobbjakt?

Ju mer den sprids, desto större incitament för företag och rekryterar att hålla koll på den. För egen del tänker jag alltid kolla av den när jag ska rekrytera i framtiden.

Har du fler frågor är du välkommen att ställa dem nedan eller skicka dem via Twitter.