Trevligt att se att både besökstalen och medlemsantalen på HR Sverige börjar gå upp igen, kan det vara så att folk börjar återvända efter semestern tro? Tyvärr ser vi inte riktigt samma tendens bland våra svenska HR-bloggar, kanske tar dem ut en extra semestervecka?

Driver du en blogg som handlar om HR men känner att du inte riktigt har tid? Kanske ska du börja blogga hos oss istället då?

FoT skriver om att inte alltid anställa ”A-players”. Men som de beskriver det, är det inte alltid så att man ska hitta A-playern för det specifika uppdraget?

Upstart HR om ”Job seeker frustrations: It´s us, HR

Gautam Gosh skriver om att kolla upp kandidater via social media och ger ett exempel på när det var till kandidatens fördel jämfört med en traditionell process. Transparens är bra.

It’s not me – its you från FoT om strategiskt HR-arbetet.

I’m here to fire you Jerry. Hur man inte lägger upp ett avslutningssamtal.

Ju mer chefen tjänar, ju elakare blir han enligt en ny studie. Stämmer det? Gör pengar en elak och i så fall, borde inte chefen ha minst betalt?

Stig Elofsson, Töres Theorell & Gabriel Oxenstierna har skrivit ett inlägg på DN Debatt ”Diktatoriska chefer bakom mobbing på arbetsplatser”.

This is how you resign from a job – HR Capitalist berättar hur.

Allt för den här veckan. Hoppas er vecka 32 blir strålande.