#jobbjakt

Ok! Nu behöver vi hjälp av alla er HR-människor som finns på Twitter och av er andra som finns där ute på Twitter. Det vi behöver hjälp med inspiration av hashtaggen #hirefriday lansera den svenska varianten #jobbjakt som den briljante @ladstrom lanserat.

Sedan ett par månader tillbaka har taggen #hirefriday dykt upp bland mina amerikanska HR-twittrare varje fredag och varje fredag har jag funderat på en svensk variant. Ursprungskvinnan och hjärnan bakom #hirefriday är HR Margo och taggen har efter ett par stapplande månader verkligen fått ett eget liv på Twitter. Har varit otroligt intressant att följa utvecklingen!

Vad syftar det då till? Det är inte en tagg där företag postar jobbannonser (testa istället #nyttjobb) utan ett ställe där vi som finns på Twitter tipsar om folk som vi vet är på jakt efter jobb. Folk som är våra vänner, folk vi träffat på fest, folk vi jobbat med helt enkelt människor vi känner och som vi tror kommer göra ett bra jobb. Extra snyggt blir det förstås om man lägger in en länk till personens LinkedIn-sida/blogg/hemsida etc.

Här finns ”Guidelines for HireFriday” och samma guidelines gäller också för #jobbjakt.

Vad säger ni, ska vi inte göra en insats och få försöka få folk i arbete?

Undrar vad Reinfeldt skulle säga om det här initiativet?

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

6 Responses to “#jobbjakt”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Thomson, Johannes Sundlo. Johannes Sundlo said: Ok låt oss lobba för #jobbjakt och hjälpa folk att få jobb! http://blogg.hrsverige.nu/2010/07/17/jobbjakt/ […]

 2. Ok låt oss lobba för #jobbjakt och hjälpa folk att få jobb!…

 3. RT @jsundlo: Ok låt oss lobba för #jobbjakt och hjälpa folk att få jobb!…

 4. Manou skriver:

  Bra idé tycker jag! Sverige mår bättre om vi alla gör en insats.

 5. Johannes Sundlo Johannes skriver:

  Kul!
  Hjälp gärna till att sprida ordet och håll ögonen öppna för jobb =)

 6. Stefan skriver:

  Bra idé. Det är bara att sätta igång och använda.

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!