Vi fortsätter vår sommarbevakning på ett urval av HR Sveriges medlemmar. Idag Sara Nydahl som jobbar på Iterum.

Vem är du?
Ansvarig för Iterums påbyggnadsutbildning för HR-akademiker.

Ok, Iterum vad är det?
Iterum verksamhets- och individutveckling AB utvecklar och genomför yrkeshögskoleutbildningar samt arbetslivsanpassade utbildningar inom HR, lön, ekonomi och affärsmannaskap. Vi arbetar med såväl på-plats-utbildningar som distansutbildningar. Iterum har också lång erfarenhet av att stödja och coacha individer som startar och driver egna företag.

Vad gör du i sommar?
Båtluffar med familjen i Grekland

Planer för hösten?
Handleda våra HR-studenter i de projektuppdrag som de gör hos kund.
Vidareutveckla vårt utbud av öppna och företagsanpassade kurser inom HR-området.

Vad är HR-yrkets största utmaning i höst?
Det finns som alltid många utmaningar för den som arbetar med HR. Kompetensförsörjningsfrågan är ju i fokus med anledning av de stora pensionsavgångarna. Att arbeta med sitt eget arbetsgivarvarumärke är därför avgörande för att stå sig i konkurrensen om talangerna.

Vi har även fått signaler om att flera organisationer börjar fundera på ledarskapets förutsättningar. Precis som HR har organisationens övriga funktioner som t.ex. ekonomi, och marknad delegerat en stor del av det operativa arbetet till organisationens chefer. Konsekvensen blir att cheferna inte hinner vara ledare i bemärkelsen, stimulera och stödja medarbetarna. Många HR-enheter sitter därför och funderar på hur HR: s och övriga funktioners stöd till organisationens chefer ska organiseras. Kanske är det dags att ta hem en del av det delegerade arbetet igen…..

Sist, ditt bästa sommartips!
Att försöka få ostyckad tid, dvs att undvika för mycket ”runtflackande”, för upplevelsen av ett långt sommarlov.

Tack Sara och ha en skön sommar!