I sista sekund levereras Veckans HR denna veckan. Resor land och rike runt har gjort postningen lite senare lagd men inte en chans att jag missar att uppdatera er med det bästa från webb-världen.

HRS Bloggen tar ingen semester i sommar utan kommer fortsätta komma med inlägg, tankar och åsikter. Vi kommer också fokusera på er medlemmar för att se vad ni hittar på i sommar och vad ni har för planer inför hösten. Anna och Emil har varit först i ut i den följetongen och fler följer. Hittar du på något spännande i sommar eller har företaget du jobbar på storslagna planer inför hösten? Hör av dig för intervju!

Tipsen då!

FoT skriver bra om internet och hur man förhåller sig till sociala medier. Sammanfattat väldigt bra en bit ner i inlägget ”Here’s my point: Embrace the internet because it’s not going away.”

Magnus Dalsvall har ett inlägg som i alla fall jag trodde skulle orsaka mer kommentarer? Men vi kanske bara är glada för att vi får läsa det?

Man lär av sina misstag men kan också lära av andras misstag. HR Bartender och Sharlyn Lauby delar med sig av sitt största misstag.

Gammal post av HR Ringleader men ständigt aktuell, hur du förenklar ditt sociala medie-liv. Följer i princip samma modell som jag själv använder på daglig basis.

Mer FoT. HR Metrics Gone wild och Dont be lazy. HR Rockastars mesure everything… om att mäta HR

Chefsbloggen skriver bra om att vara ny som chef och ödmjukhet.

I Härnösand är man missnöjd med rekryteringen av sin nya kommunalchef. Vikten av god kommunikation kanske skulle gåtts igenom innan man började den processen?

Tankar om ledarskap är en ny bloggbekantskap, hittade dit via det här inlägget om söndagsångest.

SMARTA mål fungerar inte menar John Rosenkrantz och förklarar också varför dem inte gör det.

Mashable är en stor blogg för oss som diggar sociala medier och den här veckan har de klämt ur sig ett bra inlägg om Twitter som allas som försökt sig på Twitter men gett upp ska läsa.

Personalchefen i Katrineholm bloggar om hur länge är lagom att stanna på ett jobb? Katrineholm är mig veterligen den kommun i landet som ligger främst inom sociala medier. (Deras kommunchef Mattias är den Mattias som gästbloggat hos oss här alldeles nyligen)

Dags att beställa nya visitkort inför hösten? Kanske dags att köpa en Poke istället?

Jag önskar er en trevlig vecka och på återseende!