Söndag igen! Som vanligt är söndagar numer lika med Veckans HR. För HR Sverige har vecka 23 inneburit att vi nått 700 medlemmar vilket vi såklart är glada för men ännu mer glada är vi över de debatter, diskussioner och tankar som utbyts. Där ligger den stora behållningen för oss (och för er hoppas vi)! Spontant känns det som att fler och fler inom HR börjar delta i diskussioner, skriva bloggar och finnas närvarande på nätet, väldigt roligt tycker vi på HRS!

Nåväl!

Korsnäs har skaffat ny personalchef

Något som gick mig förbi i våras var att Spotifys nya pr-chef hittade till Spotify via Twitter.

Kairos Future har genomfört en undersökning ihop med Sveriges HR Föreningen om Generations Växlingen. Det talas mycket om generations växlingen och att t.ex många chefsjobb kommer bli lediga. Stämmer det eller är det som hrbloggen.se spekulerar i bara en myt?

Det är inte bara i Sverige McDonalds uppges ha fuskat utan ”trenden” ser ut att ha spridit sig till Finland.

Upstart HR skriver bra kring att leva i ”Social Stone Age” – hög igenkännings-varning på inlägget. Dessutom tipsar han på hur du verkligen kan använda social media.
Upstart HR har också en blogg-skola för alla er som går och funderar på det här med att blogga. Vi på HRS kommer med en svensk variant på bloggskola i höst.

Jason Fried uppmanar oss att ”Never read another resume” och det leder mig osökt in på en debatt jag deltar i på kompetensbaserad.se och även har svarat på här på HR Sverige-bloggen.

HR Ringleader tipsar om ”Targeted Recruiting Tactics

Vill du veta hu vi fungerar? Söderqvist/Larsson berättar i sin rapport.

HR-professionens innehåll blir allt svagare medan konsulterna får mer makt över innehållet tycker Kerstin I. M. Holm.

CSR-guiden är en ny och trevlig bekantskap som i veckan tipsade om en utmärkt artikelserie från HBR om framtidens ledarskap.

HR Capitalist skriver A Tale of Two Social Media Policies: ”Vader’s Death Star” vs. ”Don’t Embarrass Your Mom”… om sociala medier policy.

På tal om sociala medier (som vi ju nästan aldrig skriver om här på HRS Bloggen) så har Kreafon sammanställt lite statistik kring sociala medier.

Av Gutam Gosh får vi en ”Hating HR lesson from Tony Hsieh” en liten spin-off på ”Why we hate HR” och ”Why we (shouldn´t) hate HR

Fistful of Talent tipsar om ”läskiga” saker du kan testa på din arbetsplats. Vågar du?

Lite video-tips från Karl-Oskar!

Ha en bra vecka!