Kompetensbaserad.se är en relativt nystartad blogg som ger sig in i debatten om integritet på nätet. Nu var det visserligen ett par månader sedan den debatten svallade som högst men frågan är ju fortfarande i högsta grad aktuell.

Att Googla-kandidater är redan vanligt och den trenden lär inte minska.

”Jag tror inte utvecklingen kan stoppas men samhällets allmänna integritetsdebatt blir relevant även i rekrytering. Rimligtvis borde man då landa i att den enklaste lösningen för att få mer kött på benen inte är att läsa rykten eller goggla fritidsintressen” skriver man på kompetensbaserad.se och jag ställer mig frågande till det sista.
Ger inte en googling som innefattar både LinkedIn, Facebook, eventuell blogg, hemsida och övriga sociala medier en rätt bra kompletterande bild av en människa? Eller är det bara jag som gillar sociala medier och transparens som tycker så? Jag håller med om att inte enbart en googling ska ligga till grund för anställning men som komplement till intervju och referenser är en googling enligt mig ett bra verktyg.