Vi börjar bli ett ganska stort gäng från den svenska HR-världen som finns på Twitter. Så fort vi har chansen brukar vi sprida budskapet och kunskapen kring möjligheterna kring Twitter. Ofta har vi fått frågor, både online och offline om vad alla tecken och krumelurer på Twitter betyder och för att underlätta både för oss har vi försökt sammanställa de vanligaste begreppen på ett enkelt och överskådligt sätt. Saknar du något eller undrar något? Använd kommentarfältet till att ställa din fråga!

@ – Mention – Sätts framför Twitternamnet för att notera personen bakom namnet.

Tweet – Meddelande – Själva meddelandet som skrivs på Twitter.

Replies – Svar – Svar på Tweet.

Followers – De du följer och får uppdateringar ifrån. Uppdateringar som i sin tur resulterar i en…

Feed – Det innehåll som de som du följer skapar.

RT – ReTweet – Används för att skicka vidare värdefull information du hittar på Twitter. Om en tweet i din feed innehåller information som är intressant för de som följer dig är RT sättet att dela med sig av den informationen. Traditionen bjuder att man tackar för andra som ”RTar” dig men enligt mig beror det på situationen. Ibland syns inte alla RT hellere.

Ping /pinga – Som en ubåt skickar ut signaler för att se om den får svar. Ping läggs oftast till i slutet av tweeten för att notera andra som kan eventuellt vara intresserade av det man skrivit.

Hashtag – kategorimärkning – Kanske är kategorimärkning inte det bästa namnet men en hashtags samlar all information kring ett visst ämne. Exempel på detta är tillexempel #alpvm som samlar tweets som handlade omm Alpin-VM eller #mel2011 som samlar alla tweets där innehållet berör Melodifestivalen 2011. Ett par är lite extra bra att känna till som HR-person.

#svpt – Svenskar på Twitter. Generell term för just svenskar på Twitter.

#hrsve – HR Sverige. En tagg för att samla svenskt HR-relaterat innehåll. Kolla in, händer ofta mycket spännande under den här taggen!

#nyttjobb – Taggen för jobbannonser. Används väldigt flitigt av automatpostande konton och är därför enligt mig nästintill är obrukbart får något vettigt.

 

 

Lämna ett svar

Required fields are marked *